Fuster Y Mira

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2012
Valora la repercussió de l’assaig de Joan Fuster en el context de l’època.
Joan Fuster és l'assagista més important i modern de la literatura catalana del segle XX. Fou també un gran precursor delgènere, en especial al País Valencià, on no hi havia antecedents d’importància.
Fuster és autor d’una extensa obra literària on es centra en l'ésser humà, tant en aspectes bàsics i quotidians com enles inquietuds més generals. Amb els seus plantejaments Fuster reflexiona i fa reflexionar els lectors sobre els problemes actuals amb una visió universalista.
Amb El descrèdit de la realitat començàel 1955 la seua carrera d'assagista amb un estil incisiu i amb adjectius hàbils i precisos. Després publicà molts altres títols: Judicis finals (1960), Diccionari per a ociosos (1964), L'home, mesurade totes les coses (1967), etc.
Des del primer moment també publicà treballs sobre història i literatura, amb obres com Ausiàs March: Antologia poètica (1959). El 1962 publicà Nosaltres elsvalencians, un dels llibres bàsics per al coneixement de la història, la cultura i els problemes d'identitat nacional del País Valencià.
La força i extensió de la seua obra han superat l'àmbit literariestricte i s'han projectat sobre la vida cultural i civil. Des dels seixanta fins a la seua mort fou una de les figures culturals més representatives i més influents del país.

Joan Francesc Mira hareflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho.
Joan Francesc Mira ha tractat els seus assajos amb una frescor singular, converteix l’article d’opinió un assaig enminiatura. Mira suggereix i argumenta amb gràcia, maneja molt bé la ironia i és un veritable mestre de l’adjectiu.
Els seus coneixements antropològics li resulten molt útils per analitzar qüestionsfonamentals que altres no veurien. Quan observa un poble, un territori o un costum, Mira compara allò que descriu amb allò que passa al nostre país.
Temes com el nacionalisme, la relació entre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Fusta
  • Fustes
  • La Fusta
  • FUSTES
  • Joan fuster
  • Joan Fuster
  • Joan fuster
  • joan fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS