Futbol

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
La contaminació ambiental
Efecte hivernacle. Nivells de diòxid de carboni
L’efecte d’hivernacle: consisteix en l’elevació de temperatura que experimenta l’atmosfera a causa de la presència degasos d’hivernacle, que deixen passar la radiació visible de l’espectre solar i absorbeixen la infraroja (calor) emesa per la Terra.
Els nivells naturals de CO2 i altres gasos d’hivernacle fan possiblela vida a la Terra, ja que en regulen la temperatura. Però l’augment de l’atmosfera pot produir un reescalfament del clima amb resultats imprevisibles.
Aquest augment de temperatura augmentaria elnivell dels mars, es fondrien grans masses dels gels dels pols i molta gent es podria quedar sense casa i amb manca d’aliments.
La pluja àcidaEls òxids de sofre i de nitrogen són contaminants perillosos qu s’introdueixen a l’atmosfera quan es cremen combustibles fòssils, allà entren en contacte ambvapor d’aigua, llum i oxigen i es transformen en àcid sulfúric i àcid nítric.
Pluja àcida: quan aquests àcids són arrossegats per la pluja o els flocs de neu o cauen en forma de partícules seques.Provoca un augment de l’acidesa dels llacs, dels rius i torrents d’aigua dolça.
La pluja àcide pot afectar greument la vida de les espècies animals i vegetals dels llacs i dels boscos on cau. L’aiguaacidificada facilita la lixiviació dels nutrients bàsics del sòl i del subsòl.
La contaminació atmosfèrica
Boires fotoquímiques: cúpula d’aire calent que, carregada de partícules del fum delscotxes, centrals tèrmiques … queda retinguda i no s’aixeca. Això succeeix amb unes condicions atmosfèriques determinades, amb inversió tèrmica i falta de vent.
A les boires fotoquímiques es troba unabarreja esfereïdora de contaminants, compostos orgànics ... Fan que els seus habitants pateixin més malalties provocades per la pol·lució.

La contaminació radioactiva
En les centrals nuclears els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Futbol
  • El Futbol
  • Futbol
  • Futbol
  • Futbol
  • Futbol
  • Futbol
  • Futbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS