fyuk

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013

Descripció:


                   La pirosi és un símptoma digestiu molt freqüent que consisteix en la sensació d'ardor o coïssor, generalment localitzada a la zona alta de l'abdomen i / o altòrax per darrere de l'estèrnum. La pirosi puja des de l'estómac i pot arribar fins a la base del coll i la gola.
Comunament aquest símptoma és descrit pel pacient amb els següents termes: ardor, cremoro acidesa.
La pirosi sol aparèixer poc després de dinar i pot desencadenar després dels àpats copiosos. El anar a dormir just després dels àpats pot agreujar també la pirosi.

La pirosi esprodueix com a conseqüència del contacte de l'àcid, procedent de l'estómac, amb la paret de l'esòfag. La paret de l'esòfag no està protegida com la de l'estómac per resistir l'acció de l'àcid. Quan l'àcid del'estómac es desplaça cap amunt, arriba a l'esòfag on pot irritar la paret i provocar l'estimulació de les terminacions nervioses que transmeten la sensibilitat dolorosa en forma d'ardor o coïssor.Pot ser perquè els àcids normals passin l'estómac a l'esòfag, o bé perquè hi ha un excés d'àcids a l'estómac.
                             

Simptomatologia:

Sovint implica una reduccióvoluntària de l'aportació de menjar i està relacionada sobretot a alguns aliments i mals hàbits alimentaris. Un ardor en el pecho que por lo general ocurre después de comer y puede ocurrir en la noche
Dolorque empeora al acostarse o agacharse
Teràpia:

Simplement cal menjar poc i sovint, abolir tabac, cafè, te, xocolata, coca-cola, begudes moltalcohòliques, evitar descansar al llit abans d'almenys dues hores després de dinar i, en tot cas, tendir amb el cap aixecada utilitzant uns coixins, prendre antiàcids després de cada àpat. Evitar elsmedicaments que puguin estar causant l'acidesa, sempre que no siguin imprescindibles. En tot cas ha de consultar amb el seu metge el problema per poder posar les alternatives oportunes.
A la dieta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS