Fàrmacs

Páginas: 6 (1435 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
CMC - 1r Batx B

Índex

1. Què són els fàrmacs ?
- Tipus de fàrmacs
- Fàrmacs de via oral
2. Què és una sobredosi?
3. Com es desenvolupen els medicaments?
4. Què és una vacuna?
- L’origen de les vacunes
- Perquè cal vacunar-se?
- Classificació de les vacunes
5. Què és la medicina tradicional?

- Quines són les diferències amb la medicina convencional?

Què són els fàrmacs?
Ésqualsevol substància biològicament activa, simple o composta, emprada amb una finalitat terapèutica contra les manifestacions patològiques, tant si produeix el guariment suprimint la causa de la malaltia com si només n'atenua els símptomes. Generalment se sol confondre la paraula fàrmac com a sinònim de medicament, ja que el principi actiu d'un medicament és terapèuticament el fàrmac.

Tipus defàrmacs:
1.Antipirètics, per reduir la febre (febre o pyresis)
2.Antisèptics, per la prevenció del creixement de gèrmens a prop de cremades, talls i ferides
3.Analgèsics, per al dolor.
4.Medicaments antimalàrics, per al tractament de la malària.
5.Antibiòtics, que actuen inhibint el creixement dels gèrmens.

Fàrmacs de via oral:
Píndoles  - Preparacions sòlides i esfèriques, destinades a serdeglutides íntegrament. Cada unitat conté un o més principis actius interposats en una massa plàstica. Es troben en franc desús havent estat desplaçades pels comprimits i càpsules.
Pastilles - Són pastilles per a desfer-se a la cavitat bucal. Es diferencien de les píndoles per la mida i dels comprimits per la tècnica d'elaboració. Els seus constituents principals són la sacarosa, un aglutinant iun o més principis actius.
Comprimits - Formes farmacèutiques sòlides que contenen, en cada unitat, un o diversos principis actius. S'obtenen aglomerant-se, per compressió, un volum constant de partícules. S'administren generalment per deglució, encara que es poden donar altres possibilitats.
Càpsules  - Les càpsules són preparacions de consistència sòlida formades per unreceptacle dur o tou, de forma i capacitat variable, que contenen una unitat posològica de medicament. Aquest contingut pot ser de consistència sòlida, líquida o pastosa i estar constituït per un o més principis actius, acompanyats o no d'excipients. El receptacle es desfarà per l'acció dels sucs gàstrics o entèrics, segons la formulació, alliberant llavors el principi actiu.

Què és unasobredosi?
És el nom que rep el procés d’ ingestió o aplicació d’un medicament, una droga o altres substàncies en quantitats excessives. Una sobredosi es considera molt perillosa perque pot portar a la mort.

Com es desenvolupen els medicaments?
El descobriment i desenvolupament de medicaments passa per moltes etapes. Una de les més importants és trobar la molècula que actuï com a fàrmac i que presentiels mínims efectes secundaris.
1. Es dur a terme una reacció química
La síntesi d’un fàrmac consta de diverses etapes. En cada etapa té lloc una reacció química que consisteix en un procés mitjançant el qual una o més substàncies (reactius) pateixen una transformació o combinació per formar substàncies diferents (productes).
Equació química: A + B -> C
2. Aïllament del producte perfiltració
La filtració al buit és una tècnica de separació de mescles sòlid-líquid. La mescla s’introdueix en un embut pla amb el paper de filtre encaixat al fons. Mitjançant una bomba de buit aplicada al fons de l’embut, se suciona la barreja quedant el sòlid atrapat entre els porus del filtre. La resta de la mescla travessa el filtre i queda dipositada en el fons del recipient. Aquesta tècnica és mésràpida que la filtració habitual per gravetat i està indicada quan els processos de flitració són molt lents.
3. Caracterització del producte per cromatografia
La cromatografia en capa fina (CCF) és una tècnica de separació molt utilitzada enm els laboratoris de química orgànica, ja que ens permet:
* Comparar mostres
* Realitzar el seguiment d’una reacció
* Determinar el grau de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fàrmacs varis
  • farmacs
  • Manejo De Farmacs
  • Fàrmacs anticonvulsius
  • Interacció de fàrmacs "la cortisona"
  • farmacs mes comuns

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS