FÍSICA Y QUÍMICA

Páginas: 4 (829 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014





77. Investiga quin tipus d’aplicacions tenen els materials radioactius en àmbits com la medicina, la industria, l’arqueologia…
Aplicacions mèdiques.
Dins de l'ús de la radioactivitat enles activitats humanes, la més coneguda és la de les seves aplicacions mèdiques. L'ús de la radiació en el diagnòstic i el tractament de malalties s’ha convertit en una eina bàsica en medicina. Ambella s'ha pogut realitzar exploracions del cervell i els ossos, tractar el càncer i utilitzar elements radioactius per donar seguiment a hormones i altres compostos químics dels organismes.Aplicacions en agricultura.
Potser és una de les seves aplicacions més polèmiques. Com hem vingut indicant, les radiacions ionitzants tenen la propietat de ionitzar (arrencar electrons) de la matèria quetravessen. Aquesta ionització té efectes biològics que cada vegada són més coneguts. L'efecte més clar és el de les mutacions genètiques que hi ha hagut al llarg de l'evolució. Actualment s'investiga sobrecom aprofitar aquestes mutacions i l'efecte d'aquestes radiacions per millorar els cultius, evitar plagues ... Així, per exemple, cada dia anem veient aparèixer cada vegada un nombre més gran deproductes transgènics (manipulats genèticament).
Moltes organitzacions ecologistes avisen de l'existència de riscos potencials en el consum de aquests aliments. El problema involucrat és que lesmutacions induïdes tenen un carácter bàsicament aleatori. Això fa que en molts casos no es pugui predir l'efecte o efectes secundaris que tenen sobre les plantes, les radiacions a les quals se'ls ha sotmès.Aplicació en mineria.
En aplicar ionització en la recerca de materials miners (metalls preciosos), l'ús d'aquesta facultat de algunes substàncies químiques és favorable per a l'ús humà. Encara queés un mètode d'elevats costos, la exactitud de la radioactivitat per fer reaccionar alguns metalls és sorprenent.
Aplicacions industrials.
Probablement sigui menys coneguda la funció que exerceix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisico quimica
  • Fisica y Quimica
  • Fisica y quimica
  • Fisica y quimica
  • Fisico Quimica
  • fisica y quimica
  • fisica y quimica
  • Fisica Y Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS