Física

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
1. Busca informació i defineix amb brevetat els conceptes següents:
1. Física quàntica.


- La física quàntica és una rama de la física que estudia el comportament de la matèria quan les sevesdimensions són molt petites, tant, que es fa impossible conèixer amb exactitud la posició d’una partícula o la seva energia.
Tot i això, és una teoria científica, per tant, la seva validesa depèndels experiments realitzats. Si algun d’aquests experiment donés un resultat diferent al que prediu la teoria, no seria vàlida.


2. Partícula elemental.


- També anomenada partículafonamental, es refereix a qualsevol unitat bàsica que constitueixi la matèria, sense ser formada per cap altra unitat i que sigui considerada indivisible. Això es degut a que temps enrere algunes partícules esconsideraven elementals, com el protó o el neutró, i avui en dia ja es consideren compostes.

3. Model estàndard.

- Teoria científica desenvolupada entre 1970 i 1973 que descriu les partículesfonamentals i les relacions entre les seves interaccions. Aquest model ha  arribat a incloure totes les partícules elementals conegudes i tres de les forces fonamentals: la força nuclear forta, lafeble i l'electromagnetisme.

4. Accelerador (col·lisionador) de partícules.

- Dispositiu que utilitza camps electromagnètics per accelerar partícules carregades fins a grans velocitats, i fer-lescol·lisionar contra altres partícules. Així es generen moltes noves partícules (molt inestables), o permet estudiar a fons les partícules que han col·lisionat per mitjà de les que han estat generades.2. Quins tipus de partícules elementals es contemplen en el "model estàndard"?

Els constituents bàsics del model estàndard es poden dividir en dos parts:

1.- Partícules de matèria:

Lespartícules elementals de matèria poden classificar-se en dos grups: els leptons i els quarks. Hi ha, per una banda, els leptons carregats (amb càrrega elèctrica igual a -1) -l'electró, el muó i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS