G_SO6 tasca quart lliurament

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
2. Segons el text, en Kennedy diu que els comunistes són com uns dictadors que no deixen lliures a la seva gent. Culpant-los de l'aixecament del mur de Berlín i de no deixar passar aningú per la seva frontera. En Kennedy, dient que ell es considera ciutadà de Berlín, insinua que dins la seva part del mur la gent és lliure perquè hi ha democràcia a diferéncia del vàndolcomunista.

3.Algèria: Abans de la independència, Algèria sempre va ser una de les principals colònies de poblament de l’imperialisme francès. Principalment, la demanda del nacionalismealgerià en aquell moment era la constitució d’una república autònoma, però federada a França que es va dur a terme el 1947. Aquest gest francès no va convèncer els nacionalistes, elsquals van veure com la derrota francesa a Indoxina reforçava les seves possibilitats per reclamar la independència, mentre que la població musulmana cada cop es mostrava més descontenta ambel govern colonial i veien en la figura del governant egipci Nasser i el seu panarabisme un model a seguir. D'aquesta manera, va formar-se el Front d’Alliberament Nacional d’Algèria, elqual defensava la guerra com a mitjà per aconseguir la independència al 1954. Aleshores, va esclatar una llarga guerra entre el FLN i les forces franceses, que finalment va guanyar el FLNal 1962.
Assolida la independència, el nou govern d’Algèria va instaurar un règim socialista de partit únic controlat pel Front d’Alliberament Nacional. Tot i això, les diferències quevan sorgir a l’interior del partit van derivar en un nou conflicte armat que comportaria l’arribada al poder d’Ahmed Ben Bella, el 1963, i l’aprovació d’una constitució que atorgava fortspoders al govern, fet que derivaria en la instauració d’una dictadura. La dictadura algeriana s’aproparia aleshores al bloc comunista participant del neutralisme defensat per la URSS.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tasca geografia 2 lliurament IOC
  • tasca del 4t lliurament
  • TASCA FINAL LLIURAMENT 1 GEOGRAFIA
  • Quarta
  • La Tasca
  • TASC
  • tasca
  • quart vent

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS