Gabon

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015



Gabon és una república de l'Àfrica occidental central, que limita al nord amb Guinea Equatorial i el Camerun, a l'est i el sud amb el Congo i a l'oest amb el golf de Guinea.
La capital del paísés Libreville.
Amb la independència de 1960 van aparèixer dos partits, el Bloc Democràtic Gabonès (BDG) de León M'Ba, i la Unió Democràtica i Social Gabonesa (UDSG), liderada per Aubame. Després de lesprimeres eleccions, cap dels dos partits va aconseguir la majoria, i M'Ba va aconseguir el càrrec de primer ministre amb el suport dels diputats independents.
No obstant això, es va concloure per partdels dos partits que per a les dimensions del país eren més adequat un sistema de partit únic, per la qual cosa per a les eleccions de febrer de 1961 es va crear una llista única. M'Ba va ser nomenatpresident, i Aubame ministre d'afers exteriors.
Al febrer de 1963, el corrent del BDG va tractar de forçar als membres de la UDSG a una fusió completa o a dimitir dels seus càrrecs. Tots elsministres de la UDSG van dimitir, i es van convocar eleccions al febrer de 1964, a les quals la UDSG no va poder concórrer per no presentar una llista adequada a la llei. Sense arribar a celebrar-se leseleccions, es va produir el 18 de febrer de 1964 un cop militar contra M'Ba, que va fer que les tropes franceses intervinguessin. Les eleccions es van celebrar finalment a l'abril, amb diversos partitsoponents, en les quals el BDG va aconseguir una clara majoria.
Al març de 1967, León M'Ba va ser triat president, i Omar Bongo vicepresident. Amb la mort de M'Ba aquest mateix any, Omar Bongo va accedira la presidència.
En 1968 es torna al sistema de partit únic, dissolent el BDG i creant el nou Partit Democràtic Gabonès (PDG). Bongo va ser triat president consecutivament en 1975, 1979 i 1986.Després d'un debat nacional sobre la situació política, es va obrir de nou un sistema multipartidista, amb el qual Bongo va ser novament triat president en 1990, 1993 i 1998, creant-se una nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gabón
  • Gabon
  • gabon
  • Position Paper Gabon
  • Gabon Africa
  • Geografia De Gabon
  • Historia Gabon
  • Discurso De Apertura De Gabon Onu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS