Galata Suicida

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
Fitxa tècnica :

Títol:Gàlata suïcida.

Autor:Desconegut.

Època:Època Hel.lenistica.

Tècnica:Esculpit.

Material:Marbre, copia romana del sigle I aC original en bronc del 230-220 aC.Forma:Exempta,forma piramidal.

Tipologia:Grup.

Superfície:Textura rugosa i colors monocromes.

Localització:Museu Nacional Altemps, Roma.



Anàlisis formal

En aquesta escultura es potobservar com un guerrer es suïcida per que no pot suportat la mort de la seva dona, és como si s'estiguen suïcidant davant dels seus enemics.

La composició d'aquesta escultura és molt clara ja queté unes línies verticals , l'eix de simetria es triangular ja que la figura de l'home i de la dona formen un conjunt.

L'escultura esta composta per moviments, amb un ritme accelerat per la situacióque estan visquen, els plecs del vestit de la dona esta en moviment ja que caurà al terra i aixo fa que el vestit obtingui moviment.

Inclou molt sentiments en aquesta escultura, tant emoció comexpressivitat, capta la mort, la lluita i la valentia. La superfície es rugosa amb molt relleus, l'escultura es de color monocroma però crea diferents tonalitats amb la il·luminació que origina.Interpretació i valoració

L'escultura esta remuntada a l'època Hel.lenística 336aC fins al148 aC a l'imperis d'Alexandre el gran i els seus successors. En aquesta època els artistes no representavencosos "ideals" sinó expressaven més el sentiment i el dramatisme. És volia representar més el realisme.

El tema d'aquesta escultura es la guerra ja que el moviment esta molt accentuat, elsignificat de l'obra tracta que l'home acaba de matar a la seva dona per llibertar-la de l'esclavitud, mentre subjecta el cadàver gira el cap a L'enemic per suïcida-se sostenint l'espasa al pit.

Elsaspectes fonamentals de l'obra és deixar constància d'aquesta època realista i dels conteniments d'aquesta època ja que esta marcada per la guerra i la mort, aquesta escultura es el símbol d'una nova era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gàlata Suicida
  • Galatas
  • galatas
  • Galatas
  • Galatas
  • Galatas
  • Los Galatas
  • El Suicido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS