galicia

Páginas: 12 (2887 palabras) Publicado: 21 de abril de 2014
 GALICIA

Situació de la comunitat dins d’Espanya i províncies:
Galícia es una de les comunitats autònomes d’Espanya. Té com a idioma oficial el castellà i el gallec. en què es troba la seu del seu govern autonòmic, que rep el nom de "Xunta de Galícia".
Es troba en el nord d’Espanya, format per quatre províncies: La Corunya, Lugo, Orense y Pontevedra.



La capital:
Santiago deCompostela es la capital de Galicia, dins de la provincia de La Corunya.


Extensió, habitants i densitat de població:

Superfície Lloc .
  • Total 29.574 km ² (5,8%)
Població (2013) Lloc
  • Total 2.765.940 hab. ¹
  • Densitat 93,44 hab / km ²

Un 70% de la població pertany a La Corunya i Pontevedra.
Més de la, meitat viu en el camp i la població es densíssima en les frangescostaneres o pròpies al litoral. 300 municipis, 3.786 parròquies i 3.000 poblets.

Segons les dades d’Institut Nacional d'Estadística (INE), Galícia presentava una població total de 2.765.940 habitants amb data d'1 de gener de 2013. D'aquests habitants, 1.335.122 eren homes i 1.430.818 dones.

A la taula següent es mostren les dades poblacionals de Galícia des de l'any 2008 fins a l'any 2012 tambédividits per sexe.







Clima i vegetació:

El conjunt de la comunitat autònoma de Galícia té un clima plujós.
El clima de la ciutat de La Corunya és un clima de tipus oceànic amb una varietat meridional. En temperatures suaus la majoria de l'any i una humitat del 70%.
La seva situació davant del mar fa que les temperatures no variïn en excés durant l'any. Per aquest motiu, enstrobarem amb hiverns generalment suaus i estius temperats.
La temperatura mitjana anual és d'uns 14 º C. A l'hivern ens trobarem amb temperatures amb una mitjana de 9,6 º C i una mitjana de pluges de 363 mm. D'altra banda, a l'estiu, una mitjana de temperatures de 19,2 º C, mentre que la de la pluja baixarà a uns 125 mm.

La vegetació a Galícia depèn de tres factors fonamentals, el sòl, el climaplujós i l'acció antròpica . Les regions en què aflora el granit tenen sòls pobres . No obstant això en les depressions s'acumulen els sediments , pel que tenen bons sòls per a l'agricultura. El clima gallec és plujós i temperat , és molt bo per al desenvolupament de les espècies típiques del bosc caducifoli . A Galícia es coneix com fraga al bosc, i més específicament al bosc dens de riberaRelleu i caracteristiques fisiques del territori:

El Territori de Galícia una té Superfície total de de 29,574 quilòmetres ².
Està comprès entre Estaca de Bars i la frontera Estafa de Bars i Portugal en latitud. En Longitud, al Límit Entre Orense i Zamora, concretament a l'Estació Hivernal de Trevinca (Ourense).

En la geografia gallega destaca el contrast entre el relleu costaner i el del'interior, més elevat que el primer. També contrasta la morfologia entre les planes elevades septentrionals i les serres i depressions meridionals.

L'aspecte que presenta Galícia en el seu interior és de muntanyes baixes, amb multitud de rius a l'interior, i a les conques atlàntica i cantàbrica, rius més curts (en particular els que van al mar Cantàbric).

La costa gallega compta amb 1.500 kmi es caracteritza per la presència de les ries. Les ries estan tradicionalment dividides en:
 - Ries Altes (Ribadeo, Foz, Viver, Barquero, Ortigueira, Cedeira, Ferrol, Betanzos, La Corunya, Corme i Lage i Camariñas)
 - Ries Baixes de major grandària, es troben al sud de Finisterre com a punt més occidental de Galícia (Corcubión, Muros i Noya, Arosa, Pontevedra i Vigo) i les Ries Mitjanes.Activitats econòmiques:

Les principals econòmiques de Galicia són la pesca i les conserves de pescat, el turisme, la cultura o la platja, l’agricultura ( patates, col, blat de moro, llet i els seus derivats)
La construcció naval i d’automòbils( en Vigo), està baixant
Augmenta la industria tèxtil , amb la confecció de la marca ‘Zara’



Sector Primari: Agricultura, Ramaderia, Pesca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galicia
  • galicia
  • GALICIA
  • Galicia
  • Galicia
  • Galicia
  • galicia
  • Galicia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS