Galileo Galilei la pel·lícula

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014

Treball sobre la pel·lícula "Galileu Galilei" de L. Cavani

Definicions e informació:
Liliana Cavani: Nascuda el 1933 és una directora i guionista de cinema d’origen italià, diplomada al Centre Experimental de Cinematografia va dirigir, entre d’altres pel·lícules “El portero de la noche” i “Más allà del bien o el mal”. També ha sigut directora de diverses operes.
Jesuïtes: S’anomenaJesuïtes als membres de una ordre religiosa de l’església catòlica anomenada “La Companyia de Jesús”, que va ser fundada al 1540. En la etapa en que ens situa la pel·lícula, es viu la contrareforma.
Dominics: Grups que s’encarregaven de els fenòmens que succeïen amb investigacions, tractaven de conciliar la fe amb la raó i la ciència.
Galeno: (Grècia 130 - Roma 200) Va ser metge de prestigi ifilòsof, el seu pensament va influir molt a la medicina de tota Europa Medieval.
Pau V: Papa de l’església catòlica de l’any 1605 fins al 1621, va ser el successor de Lleó XI. Es va reunir amb Galileo Galilei al 1616 per intentar silenciar-lo ja que aquest, en oposició a les Sagrades Escriptures, proclamava que era la terra la que girava entorn al sol.
Urbano VIII: Nascut a Florència l’any 1568, va serpapa de l’església catòlica del 1623 al 1644. Va ser un gran amic de Galileo Galilei, però, després de la publicació de “Diàlegs sobre els dos màxims sistemes del món” es va oposar radicalment al sistema de Copèrnic (que defensava Galileo) ja que els seus consellers deien que un personatge de l’obra estava fet per ridiculitzar-lo.
Giordano Bruno: Nascut a Nàpols el 1548 i mort a Roma al 1600,Giordano Bruno va ser un astrònom, filòsof i poeta italià. Va proposar que el sol nomes era una estrella i que l’univers era infinit i estava ple de altres mons habitats per sers intel·ligents. Va ser executat per la Inquisició Romana acusat de heretgia.
Inquisició: Va ser una institució judicial que pretenia castigar la heretgia per tal de conservar la puresa i els costums de la religió cristiana.Reforma: Moviment religiós cristià d’origen alemany que tenia com a objectiu reformar el catolicisme i retornar el cristianisme primitiu, es a dir apostaven per una religió sense intermediaris, nomes el Deu i els creients.
Contrareforma: Moviment que va ser la resposta a la reforma protestant i que per tant tenia com a objectiu acabar amb les doctrines protestants i renovar l’església.Calví: Joan Claudi és considerat un dels reformadors protestants més influent, era teòleg i va estudiar humanitats i lleis a la universitat. Va ser influït per el luteranisme, una tendència basada en l’ensenyament de les doctrines de l’Antic i el Nou Testament.
Luter: (1483 - 1546) Va ser teòleg i un reformador religiós alemany, va impulsar la reforma protestant i va traduir la bíblia al alemany, així,va desenvolupar una versió estàndard de la llengua alemanya i es va convertir en un model de en l’art de la traducció.
Ptolomeu: Astrònom, geògraf i matemàtic que sostenia la teoria dels epicicles que deia que tots els planetes giraven entorn a la terra.
Copèrnic: Astrònom polonès que va néixer al 1473 i va morir al 1543 va ser el primer astrònom en plantejar-se que la Terra no sigues elcentre de l’univers, de fet, ell situa al Sol al centre del univers i demostra que els moviments observats fins aquells tems dels objectes celestes són explicables sense suposar que la terra es el centre del univers.
Kepler: Johannes Kepler (1571 – 1630) va ser un astrònom, matemàtic i físic alemany conegut, bàsicament, per ser el descobridor de les lleis de Kepler que descriuen el moviment delsplanetes i les seves orbites al voltant del Sol.
Galileu Galilei: (1564 – 1642) Físic, filòsof i matemàtic italià, nascut a Pisa, va millorar el telescopi i va ser el primer que va observar el cel amb aquest objecte amb el qual va poder aprovar i suportat la teoria Geocèntrica de Copèrnic, se’l considera el fundador de la física moderna.
Geocentrisme i heliocentrisme: El geocentrisme és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo galilei
  • Galileo galilei
  • galileo galilei
  • galileo galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS