Galileo Galilei

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2015
 Galileo Galilei

Galileo Galilei, va naixer el 15 de Freber de 1564 a Pisa, Ducat de Frorencia i va morir el 6
de Gener de 1642 a Arcetri, Gran Ducat de Toscana.

Va ser un físic,matemàtic i filòsof tosca que va tenir un paper inportant durant la revolució cientofica. Va millorar el telescopi, i per tant l’observació astronómica i va donar suport a la teoría heliocéntrica deNicolau Copèrnic.

De vegades, se l’anomena el pare de l’observació astronómica, el pare de la física moderna, el pare de la ciéncia i el pare de la ciencia.
Stephen Hawking digué, “Galileu, pot ser mésque qualsevol altra persona, fou el responsable del naiximent de la ciència moderna.

El 1581, Galileu entra a la universitat de Pisa per estudiar medicina, però acaba interessant-se per lesmatemàtiques. Demostra que Aristòtil estava equivocat al suposar que la rapidesa de caiguda dels cossos és proporcional al seu pes. Per demostrar-ho, mesura el temps de caiguda de pesos llençats des dela torre inclinada de Pisa.

Descobreix l'isocronisme del pèndol observant les oscil·lacions d'un llum a la catedral, este descobriment va ser que el període del balanceig d’un pèndol és independent de laseua amplitud. Este d’escobriment tenia importants aplicacións per a la mesura d’intervals de temps.

Construí un aparell de mesura, el sextant, treballà en una explicació de les marees basada en lesteories copernicanes.

Escrigué un tractat de mecànica mostrant que les màquines no creen energia, però la transformen.

Construïx el seu propi telescopi, que li permetia estudiar els cràters dela Lluna i distingir els estels de la Via Làctia. Descobreix quatre satèl·lits de Júpiter (els satèl·lits galileians).

El gran duc de Toscana el nomena matemàtic de la cort de Florència.

Observant lesfases de Venus, es dona compte de que Copernic no estaba equivocat, a causa d’estos estudis és jutjat a Roma per la inquisició degut, als Diàlegs de 1632, perquè el 1616 li havia estat prohibit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo galilei
  • galileo galilei
  • galileo galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo galilei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS