galileo

Páginas: 8 (1806 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014









BIOGRAFIA GALILEO GALILEI











Ikram Ayrir, Migegi Caba


Índex
1. Data naixament
2. 1581 entra a la universitat de Pisa
3. Al 1592 s’exerceix com a professor a la universitat de Pàdua
4. Al 1599 coneix a MarinaGamba
5. Entre al A 1600 i 1606 naixament dels tres fills amb Marina Gamba
6. Al 1604 creació bomba d’aigua
7. Al 1606 construcció termoscopi
8. Al 1609 construcció telescopi
9. Al 1610 realització descobriment important
10. Al 1611 rep la invitació del cardenal Maffeo Barberini
11. Al 1613 defensant Foscarini i les teories copernicanes
12. Al 1618 s'observen tres estels
13. Al 1621 esconverteix en cònsol de l'Acadèmia Florentina
14. Al 1628 es posa malalt greument
15. Al 1633 és condemnat per l’església
16. Al 1642 Galileu mor
17. Algunes obres
18. Fonts d’informació







GALILEO GALILEI
Galileo Galilei va néixer a Pisa el 15 de febrer de 1564 –Arcetri, 8 de gener de 1642). Va ser un astrònom, filósofo, matemàtic y físic italià que va estar relacionat amb larevolució científica. Va mostrar interès per casi totes les ciències y arts (música, literatura, pintura). Els seus logros inclouen la millora del telescopi, gran varietat d’observacions astronòmiques y la primera llei del moviment. Ha sigut considerat com el «pare de la astronomia moderna», el «pare de la física moderna» i el «pare de la ciència».
El seu pare, Vincenzo Galilei, era matemàtic imúsic el va educar fins als 10 anys. Llavors va anar al convent de Santa María de Vallombrosa, on va rebre l’educació religiosa. Al 1581 Galileo entrà a la Universitat de Pisa, on es va matricular com estudiant de medicina per voluntat del seu pare, però sense cap interès per la seva part. Quatre anys més tard, va abandonar la universitat sense haver obtingut cap tittol, però amb un bon coneixementd’Aristotèlic. Al tornar a Florencia l’any 1585, va passar uns anys dedicant-se a l’estudi de las matemàtiques, però interessat també per la filosofia i la literatura.
Galileo va comença a demostrar molts teoremes sobre el centre de gravetat de certs sòlids dins del Theoremata circa centrum gravitatis solidum y a l’any 1586 va reconstruir de la balança hidrostàtica de Arquímedes o bilancetta
Al1592 es traslladà a la Universitat de Padua y va exercir com a professor de geometria, mecànica i astronomia fins al 1610.
A l’any 1599, Galileo participa en la fundació de la Accademia dei Ricovrati on coneix a Marina Gamba, una atractiva veneciana amb la qual manté relació (no es casen ni viuen junts). Al 1600, neix la seva primera Virginia, seguida per la seva germana Livia al 1601, ifinalment un fill, Vincenzo, a 1606. Després de la separació (no conflictiva) de la parella, Galileo s’encarrega del seu fill i envia les filles a un convent, ja que el seu avi las condemna de «incasables» al ser il·legítimes. En canvi Vincenzo serà legitimat i es casa.
Al 1604 crea una nova bomba d’aigua, descobreix la llei del moviment uniformement accelerat i comença a estudiar una estrellanova. Al 1606, Galileo construïa el seu primer termoscopi, primer aparell de la història que permet comparar de manera objectiva el nivell de calor y de fred. Aquell mateix any, Galileo y dos dels seus amics cauen malalts al mateix dia, d’ una mateixa malaltia infecciosa. Només sobreviu Galileo, que estarà lisiado de reumatisme tots els dies de la seva vida.
Al 1609 va rebre una carta de un vellalumne on el va informar que a Holanda havien fabricat un telescopi que permetia veure els objectes llunys. Només amb aquesta informació, Galileo va fabricar el seu propi telescopi superior al holandès, ja que no deformava els objectes, tenia més augment i gracias a una lent divergent donava la imatge a la dreta.
Aquest mateix any presenta l'instrument al Senat de Venècia a la plaça San...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS