Galileu

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 5 de abril de 2013
a) Què és el sistema copernicà? Quines són les seves afirmacions principals? A quin altre sistema o manera d’explicar els moviments dels astres s’oposa?
El sistema copernicà és un model astronòmicque es basa en l’heliocentrisme. Aquest, per tant, afirma que el Sol és el centre de l’Univers i declara que existeix un moviment terraqui que descriu, a semblança de la resta de planetes, una òrbitacircular perfecta al voltant del Sol.
Aquest model s’oposa al sistema aristotèlico-ptolemaic, el qual defensa el geocentrisme, el geostatisme i el moviment circular perfecte dels planetes.


b)Quina era la posició oficial de l’Església respecte d’aquest afer al segle XVII? Quins arguments o autoritats tenia a favor?
L’Església s’oposava radicalment al sistema copernicà i només acceptava coma vàlid el model aristotèlico-ptolemaic. Aquesta posició es deia a que creia que la Terra havia de ser forçosament el centre de l’Univers i que tot havia de girar entorn ella dibuixant cerclesperfectes.
Els arguments que utilitzava l’Església eren el geocentrisme, que consistia en que el centre de l’Univers dos la Terra. En el geostatisme, que definia la Terra com a planeta immòbil. I elmoviment circular perfecte dels planetes al voltant de la Terra.

c) Per què és denunciat Galileu i per què és declarat culpable?
Galileu és denunciat i declarat culpable per afirmar el model astronòmicde Copèrnic que al·lega el moviment de la Terra i l’estabilitat del Sol.

d) En què consisteix abjurar? Per què creus que es destaca el fet que sigui una abjuració pública? Fixa’t en l’estructura del’abjuració de Galileu i fes-ne un esquema.
Abjurar consisteix en renunciar amb jurament una creença.
El fet que l’abjuració sigui pública dóna importància i credibilitat, en el sentit que hi hamés testimonis de l’abjuració de Galileu, a l’esdeveniment. A més, considero que una abjuració d’aquest tipus és més humiliant que una de privada.

Esquema:
Galileu és denunciat i declarat culpable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileu
  • abjuracio de Galileu
  • Galileu El Revolucionari
  • Exposicio Galileu Filosofia
  • Galileo Galileu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS