Gandhi - Català

Páginas: 6 (1354 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
Un projecte ètic. Els drets humans: GANDHI.

1. Dóna la teva opinió sobre aquesta pel·lícula. Tingues en compte que tracta d’explicar 55 anys de la vida pública i privada del personatge, plens d’esdeveniments personals i històrics.

Destacaria sobre tot la seva amabilitat amb les persones, amb la seva humilitat de involucrar-se en el poble i no tenir cap luxe que acapara el seu càrrec.Col·laborà amb les feines laborals dels habitants.
També destacaria el seu valor d’enfrontar-se als britànics un munt de vegades per aconseguir la pau.

Aquesta pel·lícula explica sobretot com una persona qualsevol amb força, esperança i valentia es va convertir en un dels més respectats líders espirituals i polítics del segle XX.
Gandhi va fer l'alliberament del poble hindú del govern colonialanglès a través de la resistència pacífica, i és honrat per la seva gent com el Pare del la Nació Índia.
Els indis van cridar a Gandhi Mahatma, que vol dir Ànima Gran, ja que era un home gran en tots els sentits.

2. De l’índex per seguir la pel·lícula, selecciona els cinc capítols o moments que més t’hagin interessat o impressionat i comenta’ls.
 Campanya per fer fora als britànics. Crema deteixits: és una bona manera de fer veure als britànics que no només són esclaus, que la seva dignitat es el primer i que si han de cremar tot el seu treball  per fer fora als britànics ho faran.

Vaga de fam fins la mort. Aturar els enfrontaments hindús-musulmans:  Es quan Gandhi troba que la única manera d’aturar l’enfrontament es fent una vaga de fam i ho aconsegueix, quan està a les sevesúltimes rep la notícia de que l’enfrontament a acabat.

30 de gener de 1948: Gandhi desprès d’haver estat molt malalt per la vaga de fam, va a veure al poble per veure que tot es veritat, i de sobte es tomba amb un home que li assenyala amb una pistola i li pega un tir. Així va morir Gandhi desprès de la seva lluita constant per la seva regió.

A la presó. Mort de Kasturba. Crec que és un delsmoments més emotius, ja que mort la esposa de Gandhi d’un infart a la presó. Estaven ficats a la presó perquè no li deixaven fer un discurs per que la gent es manifestes. ( Gandhi, Kastura i la dona anglesa que Gandhi va dir que era com si fos filla seva).

La marxa de la sal Em va agradar molt aquesta part, perquè va ser una acció directa als que governaven l ‘Índia, el mercat de la sal erail·legal i no el podia vendre quasi ningú, Gandhi va convocar una marxa de revolució i van començar a vendre ells mateixos la sal.

3. Quins aspectes destacaries de la vida i l’acció de Gandhi dels que apareixen a la pel·lícula.

Gandhi va anar agafant cada vegada més fort la seva religió, al començament de la pel·lícula portava un esmoquin anglès ( roba anglesa ), es va introduir es assemblees ipoc a poc va anant canviant de roba i de pensaments més forts per la independència de l’Índia. A l’hora de fer algun atac el feia pacíficament, però s’ho rumiava i ho feia insistentment. Si li portaven a la presó ho feia molt honradament dient que si ho estava fent per una cosa important, podria lluitar des d’allà i que no li portava perquè tornaria a lluitar.

4. Després de veure la pel·lícula,opines que la gent no violenta és més covarda (o menys valenta) que la gent violenta?.

No, però encara així crec que no ser gens de violent la gent et trepitja, no es la meva forma de pensar.

Jo crec que la gent no violenta es la menys covarda perquè tenen dos dits de front i són capaços de veure que amb la violència no arriben a cap lloc que es de gent covarda.  

5. De quina manera valluitar Gandhi contra les injustícies (pobresa, discriminació dels intocables, domini britànic, repressió,...) al llarg de la seva vida? Creus que va ser eficaç?

Gandhi va lluitar fent burla als britànics, fent manifestacions de milers de persones pacifiques, no menjar, … Jo crec que si que va ser eficaç perquè si no haguès fet tot el que va fer no hauria aconseguit res. A vegades de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gandhi (catalan)
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS