gandhi

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
GANDHI (Pel·lícula)
Fitxa tècnica
Direcció: Richard Attenborough
Protagonistes: Ben Kingsley (Mohandas Gandhi)
Rohini Hattangadi (Kasturba Gandhi)Candice Bergen (Margaret Bourke-White)
Martin Sheen (Vince Walker)
Roshan Seth (Jawaharlal Nehru)
Països: GranBretanya
Índia
Estrena: 1982
Gènere: Drama històric
Biogràfic
Duració: 188 min
Idioma: Anglès

Argument
La pel·lícula comença amb l'assassinat de Gandhi. Un dels admiradors que l'esperaven lidispara al pit. Gandhi exclama, i llavors cau mort. La pel·lícula continua amb una processó en el seu funeral, al qual assisteixen dignataris de tot el món.
Gandhi, un home d'una simplicitat profunda.La història retrocedeix a la Sud-Àfrica de 1893, on el racisme i la discriminació estan fortament arrelats. Malauradament, Gandhi, que ha acabat els estudis a Anglaterra, no és conscient d'aquest fetmentre viatja en tren amb el seu bitllet de primera classe. Un brusc despertar per part del guàrdia l’expulsa del tren.
Impressionat per tal injustícia, malparla contra el sistema als seuscompatriotes establerts fa temps a Sud-Àfrica, mentre s'adona que no es pot canviar la llei, Gandhi sent que no té cap elecció però protesta. Les paraules fracassen tanmateix i Gandhi recorre a l'acció directa,cremant el seu carnet d'identitat davant de la policia. El seu arrest arriba als titulars dels diaris i l'atenció de tot el món. Finalment, el govern reconeix alguns drets per als indis.
Desprésd'aquesta victòria, Gandhi es troba de tornada a l'Índia, on se'l considera un heroi nacional. Se l'insta a seguir la lluita per a la independència de l'Índia de l'Imperi britànic. Gandhi accepta, imunta una campanya de no-cooperació no violenta a una escala sense precedents, coordinant milions d'indis.

Comentari
Aquesta pel·lícula m'ha semblat molt instructiva, en reflectir tan bé el tema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • Gandhi
  • gandhi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS