garrotxi

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
CARACTERÍSTIQUES GENERALS DE LA ZONA
VOLCÀNICA DE LA GARROTXA
A partir del vídeo de la zona volcànica de la Garrotxa fes un resum
destacant les característiquesmés importants d’aquest indret. Això et servirà
per tenir uns coneixements previs abans de realitzar la visita a aquesta zona.http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_amb=4022&p_id=2187
La garrotxa es una zona amb molts volcans. En total te uns 50 aproximadament, un dels mes importants es el Croscat, que es un que te el cráter obert i lalava va formar la fageda, el Santa Margarita, el Rocanegre i el Santa Pau.
Ara mateix, no hi ha perill de que ningun volcà entri en erupció, l'ultim que va entrar enerupció va ser fa 10.000 anys. Es diu que cada 10.000 anys n'explota un.
En 10 anys el punt geodesic es desplaça 27 cm, i per això les plaques tectòniques es desplaceni xoquen formant muntanyes,serralades... i també es separen.
La zona de Catalnuya està entre dos plaques, la africana i una altre que està en una altre gran part deEuropa.
Al video surt un pastor dient que els llocs que estan a prop de un volcar va molt bé per les ovelles, ja que els hi agrada més l'herba negra, la dels volcans.El croscat té forma de lluna,que es per on va erupcionar el volcà. El volcà no te un lloc precís per que es doni la erupció, cada erupció explota per un lloc. El crateres el lloc mes calent del volcà.
Hi han unes pedres formades per el gas quan puja del volcà que es diuen escòria, les mes petites etili.
El poble del Castell Folletde la Roca es un exemple de un poble en el que ''conviuen'' amb volcans i a vegades, té fins aventatges.
Un menjar típic de Santa pau son els fesols de Santa Pau.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS