Gas Natural

Páginas: 4 (851 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Gas natural Fenosa
Gas Natural Fenosa és una de les companyies multinacionals líders quant al sector del gas i la electricitat, beneficiant a 24 països diferents. És la principal operadora gasista aEspanya i Amèrica Llatina i cada vegada compta amb més i més clients.
El 1843 es crea per primera vegada a Barcelona la constitució de la Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas. Anys més tard,al 1912 l’empresa Catalana de Gas y Electricidad SA es convertí en l’empresa pionera en el terreny de l’energia a l’Estat Espanyol.
Al principi utilitzaven el carbó com a font primària del gas,després van utilitzar la gasificació de l’hulla i finalment van substituir el procés pel cracking de naftes. Però no va ser fins l’entrada d’en Pere Duran Farell que el gas natural va prendre protagonismecom a font d’energia alternativa. Va presidir fins 1997, moment en que va cedir la presidència a Antoni Brufau Niubó. En acabar el seu mandat, el 2004 per ocupar la presidència de la petroliera RepsolYPF, va ser rellevat per Salvador Gabarró Serra, actual president de Gas Natural Fenosa.
Abans, les empreses que generaven energia, és a dir les distribuïdores, eren les mateixes que lacomercialitzaven. Però arrel de la Directiva Europea de Liberalització del Mercat Energètic que Espanya ha de complir, l’empresa que genera l’energia ha de ser diferent de la que la comercialitza. Aquesta normaafavoreix al consumidor ja que aquest pot escollir lliurement amb quina empresa vol contractar l’electricitat i el gas del seu llar, així com pactar la tarifa més adient a les seves necessitats.
Aixídoncs, per exemple al mercat elèctric el consumidor rebia l’electricitat d’una sola empresa pagant un preu fixat pel Govern. Amb la liberalització del mercat el consumidor pot contractar l’electricitatamb una empresa diferent de la que es troba a la seva zona i alhora pot escollir l’oferta que més li convingui.
El mateix passava amb el mercat gasista, ja que abans del 2003 el consumidor havia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El gas natural
  • Gas natural
  • gas natural
  • Gas Natural
  • Gas natural
  • GAS NATURAL
  • Gas licuado y Gas natural
  • Gas natural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS