Gatitos felizes

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
Està en un lloc desconegut, es nega a caure, a morir, li fa por l’obscuritat en la qual ell viu per culpa de ser un exiliat.

Tercera estrofa:

Ell sap on és i quin és el camí de la mort i sap el dia que s’ha de morir.

Quarta estrofa:

Diu que sap on és el camí de tornada però aquest camí no porta en lloc.

3) Anàlisi de la forma:

El poema consta de quatre estrofes. Dues estrofesson de quatre versos, per tant són dos quartets, i les altres dos estrofes son de tres versos, per tant són dos tercets.

Tots els versos d’aquest poema són de 10 síl·labes o decasíl·labs.

Pel que fa a la rima , què és consonant, es distribueix de la manera següent: 10A, 10B, 10A, 10B, 10C, 10D, 10C, 10D, 10E, 10B, 10E, 10B, 10B, 10E. La rima és encadenada i alterna la rima masculina amb larima femenina.

Pel que fa a les elisions i a les cesures no en trobem cap. Pel que fa a la sinèresi en trobem vuit: Palau, esdevingué, aire, d’aquest, caient, polseguera i veig.Pel que fa a la rima , què és consonant, es distribueix de la manera següent: 10A, 10B, 10A, 10B, 10C, 10D, 10C, 10D, 10E, 10B, 10E, 10B, 10B, 10E. La rima és encadenada i alterna la rima masculina amb la rima femenina.Pel que fa a les elisions i a les cesures no en trobem cap. Pel que fa a la sinèresi en trobem vuit: Palau, esdevingué, aire, d’aquest, caient, polseguera i veig.

Hi apareix una dièresi : desposseït. El tòpic literari adequat seria la mort com a pas a la vida eterna, que implica la fe en Déu i en el més enllà.

Pel que fa a les figures retòriques hi trobem una anàfora a la tercera i quartaestrofa: Jo sé; Jo pujaré , que a la vegada és la introducció del jo poètic en els tercets. També hi trobem metàfores a la tercera estrofa: l’inesgotable foc; alba fugissera , un epítet a la quarta estrofa: sense replans d’espera i una hipèrbole a la primera estrofa: a una dolor que va al dellà del seny.

4) Conclusió:

En el poema de Cor Fidel, Josep Carner ens fa una reflexió sobre el que esla vida i a on ens duu la mort, que per a ell és el pas a la vida eterna, la qual cosa implica la fe en Déu i en el més enllà i que tard o d’hora, siguem com siguem, tots ens acabarem morint. El que també està clar és que Carner s’imaginava la seva mort sense haver tornat a Catalunya, que és el cor on du la pàtria i la llengua i que s’estima el seu país però sobre tot el que més s’estima es el seuofici, ja que en ell s’hi troba la pàtria i la llengua però també la patètica situació que està vivint.El poema Cor Fidel de Josep Carner pertany al llibre de Llunyania, escrit l’any 1952. Un llibre fet també de poemes vells i revisats i d’altres poemes inèdits, es va publicar l’any 1952 a Santiago de Xile, lloc on estava exiliat, amb el títol de Llunyania. Pertany a la tercera etapa de l’autor,en la qual hi ha un interès per les coses sensibles i una visió filosòfica de l’existència. Anteriorment el poema de Cor fidel s’anomenava Fe Josep Carner és considerat un dels màxims representants de la poesia noucentista.

2) Anàlisi del contingut:
El títol de Cor Fidel fa referència a la pròpia mort i el camí que implica en ella. El que Josep Carner ens volia dir era que ell s’imaginava laseva mort sense haver tornat a Catalunya, que és el cor on porta la pàtria i la llengua, però que el que més estima per damunt de tot és el seu ofici.

Primera estrofa:

Sent un dolor molt fort, les coses que abans eren boniques ara ja no ho són.

Segona estrofa:

Està en un lloc desconegut, es nega a caure, a morir, li fa por l’obscuritat en la qual ell viu per culpa de ser un exiliat.Tercera estrofa:

Ell sap on és i quin és el camí de la mort i sap el dia que s’ha de morir.

Quarta estrofa:

Diu que sap on és el camí de tornada però aquest camí no porta en lloc.

3) Anàlisi de la forma:

El poema consta de quatre estrofes. Dues estrofes son de quatre versos, per tant són dos quartets, i les altres dos estrofes son de tres versos, per tant són dos tercets.

Tots...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gatita
  • Gatita
  • gatito
  • gatitos
  • gatito
  • gatitos
  • gatito
  • gatitos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS