GATTACA TREBALL

Páginas: 5 (1165 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015
TREBALL SOBRE LA PEL·LÍCULA
GATTACA. UN EXPERIMENTO GENÉTICO

https://vimeo.com/28151257

1. Descripció de l’argument.
Ambientada en una societat futura, en la qual la major part dels nens són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica. Vincent, un dels últims nens concebuts de manera natural, neix amb una deficiència cardíaca i no li auguren més de trenta anys de vida. Se liconsidera un invàlid i, com a tal, està condemnat a realitzar els treballs més desagradables. El seu germà Anton, en canvi, ha rebut una esplèndida herència genètica que li garanteix múltiples oportunitats. Des de nen, Vincent somia amb viatjar a l'espai, però sap molt bé que mai serà seleccionat. Durant anys exerceix tota mena de treballs fins que un dia coneix a un home que li proporciona la clauper formar part de l'elit: suplantar Jerome un esportista que es va quedar paralític per culpa d'un accident. D'aquesta manera, Vincent ingressa a la Corporació Gattaca, una indústria aeroespacial, que el selecciona per a realitzar una missió a Tità. Tot anirà bé, gràcies a l'ajuda de Jerome, fins que el director del projecte és assassinat i la consegüent investigació posa en perill els plans deVincent.

2. Descripció dels principals personatges i de les seves motivacions.
Vincet es tracta d’un noi que va ser concebut de manera natural i que patia un deficiència cardíaca la qual cosa el catalogava com un no vàlid,era un noi que des de nen somiava amb anar a l’espai però degut a la seva deficiència no podia ingressar a la famosa agencia espacial gattaca, portava olleres ja que no veia moltbé.
Jerome, va ser un noi que va ser concebut in vitro i que tenia una esplèndida herència genètica, però va quedar paralític per culpa d’un accident, era un home que li agradava beure molt i també fumar molt, era molt famós i reconegut per tothom ja que era un molt bon esportista.
Irene, es una noia jove que havia ingressat a la agencia espacial Gattaca tot i que també tenia un deficiència al corcosa que no li permetia realitzar la missió Tità.
3. En quin gènere classificaries aquesta pel·lícula? Per què?
Classificaria aquesta pel·lícula com a una pel·lícula de ciència ficció a més també d’intriga.
Perquè esta ambientada en una societat futurística.


4. Creus que els personatges estan ben definits o més aviat són estereotips?
Són més aviats estereotips ja que mostren d’algunaforma el que seria una dona o un home amb una herència genètica esplèndida, ja que realment no tot podem tenir un herència genètica perfecta.
5. Vincent i Jerome representen les dos cares d'una societat. En què es diferencien entre ells?
La seva herència genètica, és el que els diferencia, ja que Jerome es tracta d’un home amb una herència genètica perfecta en canvi Vincent no.
6. Com és larelació entre Vincent i Irene al començament i com va evolucionant?
Principalment no es molt bona tot i que Irene sabia qui era ja que es tractava d’un esportista molt reconegut, però després la relació entre Irene i Vincent va millorant i comencen a sortir junts.
7. ¿Què creus que significa la paraula Gattaca i quina relació guarda amb l'ADN?
Gattaca és una paraula que te relació amb les quatreproteïnes que composen l’ADN.
8. Què representa l’escala de cargol que es veu a casa de Jerome?
Representa l’estructura de l’ADN.
9. Com descriuries la societat de Gattaca? Quina divisió s'estableix entre els seus components?
Com una societat descriminativa ja que descrimina els que no tenen una herència genètica esplèndida com els altres.
10. Què s’utilitza a Gattaca per a identificar els individus?Mostres genètiques del nostre cos com cabells, ungles, sang etc.
11. Ha aconseguit la selecció genètica proposada a la pel·lícula els seus objectius?¿Quins objectius creus que són aquests?
Opino que d’alguna forma si que han aconseguit el seus objectius proposats. Els seus objectius eren d’algun forma seleccionar i escollir els millors subjectes que hi havia amb la millor genètica i amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Sobre La Película De Gattaca Aplicat A La Ciencia
  • Gattaca
  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS