Gattaca

Páginas: 6 (1287 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
Clara Sanz Gea

GATTACA Andrew Niccol (1997)

1. Empremtes genètiques

El ADN tiene toda la información necesaria para el desarrollo de los seres vivos. Los individuos de la misma especie comparten gran parte de su secuencia de ADN, pero existen determinadas regiones altamente variables que son propias de cada sujeto.
Estas zonas del genoma se denominan polimorfismos o marcadoresgenéticos, y son utilizadas para la identificación de personas ya que dos seres humanos no relacionados es poco probable que tengan en común los mismos marcadores genéticos. Al conjunto de polimorfismos específico de cada persona se le conoce como perfil genético.
El perfil genético individual hace posible diferenciar a cualquier persona, salvo en el caso de que posea un hermano gemelo monocigótico, yaque en este caso comparten la misma secuencia de ADN. El perfil genético caracteriza a cualquier individuo igual o mejor que sus huellas dactilares, por lo que también recibe el nombre de mapa o huella genética. La huella genética aporta la ventaja de que es mucho más precisa que otros métodos de identificación. Además, el ADN se halla en todas y cada una de las células del cuerpo humano, por loque puede obtenerse de cualquier muestra biológica. La huella genética es única e invariable a lo largo de la vida.
La Huella genética se utiliza en Medicina forense, en la identificación de restos humanos, pruebas de paternidad o parentesco, compatibilidad en la donación de órganos... etc.

2. Titàn és un satèl·lit de Saturn.

3. Centres espacials

Cosmòdrom de Plesetsk
Cosmòdrom deBaikonur
Cosmòdrom de Kapustin Yar

4. Problemes d'un “Fill de Déu”

Les persones concebudes d'una forma natural tenen defectes, tenen predisposició a certes malalties, poden néixer amb certs defectes i amb limitacions. No sóm bons en tots i en la societat de la pel·lícula seríem “no vàlids”, és a dir, seríem discriminats en tot, en qualsevol lloc de treball i no ens deixarien desenvolupar totes lesnostres capacitat ja que des de nadons ens tractarien com a incapacitats.

5. Genoisme

El genoisme és la discriminació genètica.

6. Situacions de discriminació

Genètica: discriminació a les persones amb síndromes.
Econòmica: les persones riques paguen igual que els pobres en la nostra societat.
Social: l'assatjament escolar.
Cultural: discriminació a altres cultures desconegudes.Sexuals: en algunes feines als homes els paguen més que a les dones.
Religioses: discriminació a altres religions desconegudes.
Edat: No agafar a persones de determinada edat per treballar quan encara estàn en bones condicions.

7. “No hay ningún gen que marque el destino”

La genètica no marca el destí de ningú, sóm nosaltres els que aconseguim les coses amb el nostre esforç siguin quinessiguin les nostres facilitats o dificultats. El destí el marquem nosaltres amb les nostres accions i la genètica queda en un segon pla.
La nostra vàlua no la marquen els gens perquè per molt bona predisposició genètica que tinguem per fer alguna cosa si no ens esforcem i desenvolupem aquesta qualitat és igual a no tenir res.

8. Operacions d'allargament d'extremitats

Opino que és igual quetotes les altres operacions d'estètica, que es fan per sentir-te bé amb el teu cos i també ajuden a que les persones baixetes no siguin discrimades per aquesta raó.

9. Projecte Genoma Humà

El Projecte Genoma Humà (PGH) (Human Genome Project en anglès) consisteix a determinar les posicions relatives de tots els nucleòtids (o parells de bases) i identificar els 20.000 o 25.000 gens que hi sónpresents.
El projecte, dotat amb 3.000 milions de dòlars, es va fundar l'any 1990 pel Departament d'Energia i els Instituts de la Salut dels Estats Units, amb un termini de realització de 15 anys. Gràcies a l'àmplia col·laboració internacional, tant els avenços en el camp de la genòmica (especialment, l'anàlisi de seqüenciació), com els avenços en la tecnologia informàtica van fer possible que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA
  • Gattaca
  • Gattaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS