gattaca

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
FILOSOFIA I SOCIOLOGIA: GATTACA
A. LA PEL·LÍCULA S’OBRE AMB UN TEXT DE L’ECLESIASTÈS 7:13 QUE DIU: “CONSIDERA EL QUE HA FET DÉU: QUI POT ADREÇAR EL QUE ELL HA FET TORÇAR?”. QUIN SENTIT TÉ AQUESTACITA DE L’ECLESIASTÈS AL COMENÇAMENT.
El text que ens diu Eclesiastès vol dir que els defectes que Déu a creat es poden corregir. A la pel·lícula ens mostra que aquests defectes es poden corregit através de la tecnologia biogenètica.

B. NOMS DELS PERSONATGES PRINCIPALS I QUI SÓN (RELACIONS FAMILIARS, PROFESSORS...).
Vincent Anton Freeman, és el protagonista. Té una barrera genètica quel’impedeix aconseguir el treball que ell vol en Gattaca. Es canvia la identitat amb un atleta que no poc caminar (Jerome Eugene). Es converteix amb en Jerome.
Irene Cassini, és una treballadora i la noviade Vicent Anton (Jerome). Té les habilitats per poder estar a Gattaca.
Jerome Eugene Morrow. És amb el qui s’intercanvien la genètica. Jerome és totalment vàlid per poder estar a Gattaca però liimpedeix la seva invalidesa.
Anton Freeman, és el germà modificat d’en Vicent Anton.

C. LLOCS I ANYS DE L’ACCIÓ (TEMPS TRANSCORREGUT ENTRE L’INICI I EL FINAL DEL FILM).
L’historia té lloc en elfutur, el futur de s’imagina que serà el nostre.
Els llocs que es mostren en la pel·lícula són els voltants de la ciutat, el mar, casa d’en Jerome, l’empresa on realitzaven els experiments ientrenaments...

D. QUÈ ÉS EL QUE MÉS T’HA CRIDAT L’ATENCIÓ?
El què més m’ha cridat l’atenció de la pel·lícula Gattaca és el fet de dissenyar (crear) una persona amb uns estereotips que es creuen ideals.El fet de classificar la gent amb vàlid i no vàlid. També m’ha cridat l’atenció el fet de com veuen el futur: volen crear les persones ideals, no volen que la natura evolucioni per ella mateixa amb elsseus defectes i avantatges.

F. ÉS UNA HISTORIA CREÏBLE?
Jo considero que sí que és una historia creïble. Actualment, la tecnologia ha avançat molt. A hores d’ara, la tecnologia pot modificar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA
  • Gattaca
  • Gattaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS