Gattaca

Páginas: 5 (1238 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
Gattaca


1) En el futur món de GATTACA, com es creen les persones anomenades “vàlides”?
Les persones vàlides són aquelles sense defectes físics o psíquics, que posseeixen les característiques necessàries que els permeten destacar i ocupar el lloc més alt a la societat. Es creen a través de la biotecnologia, els quals els gens perfectes dels pares són agafats per obtenir un humà perfecte.2) Quin són els no - vàlids?
Els no vàlids són les persones que no han sigut modificades genèticament o que no se’ls hi ha implantat uns gens perfectes per dotar-los de perfeccions, i per tant pateixen algunes deficiències físiques, i no són considerades persones valides al no coincidir amb l’estereotip d’éssers humans perfectes.

3) Aquestes dues frases les podem veure al principi de lapel·lícula amb els títols de crèdit, per què penses que el director les ha escollit?

“Mira l’obra de Déu. Qui podrà redreçar el que ell va torçar?”
La frase es refereix al fet de què tal com Déu va crear el món, fent els éssers humans imperfectes , amb les seves imperfeccions tant físiques com psicologies, la biotecnologia seria l'encarregada de modificar aquella imperfecció que Déu va crear.“No només crec que manipularem la Mare Natura, crec que la Mare vol que ho fem”
El fet de crear éssers manipulats genèticament és en part gràcies a la natura, que ens ha dotat i ens ha proporcionat per adquirir coneixements i materials, que ens han permès desenvolupar la teràpia genètica necessària.

4) Quina és la diferència entre genotip i fenotip? Existeix el genotip perfecte?
El genotip ésel conjunt de gens, que presenta un individu concret.  L'expressió del genotip ve determinat per l'ambient i el comportament dels éssers vius. Per exemple, el color dels cabells d'una persona pot ser canviat pel sol o per tints de cabell, en canvi el fenotip és la manifestació física del factor que està determinat per aquest gen concret ( el color de la pell, la forma del cos, estatura, etc...)El genotip perfecte no existeix, la perfecció genètica humana està distribuïda en tota l'espècie i consisteix en la variació genètica dels individus. S’hi és reduís aquesta variació, fent individus perfectes, estarien canviant els principis bàsics de l'evolució de l'espècie, enlloc de millorar-la, com ens volen fer creure.



5) A la pel·lícula utilitzen la paraula geonisme per anomenar ladiscriminació per raons genètiques. Heu sentit alguna vegada la paraula eugenèsia? Sabeu el que vol dir? Investigueu si algun Estat contemporani l’ha aplicat a la seva població.
La paraula eugenèsia no l’havia escoltat mai, no sabia el seu significat però ara m’he informat i ja sé que vol dir. L'eugenèsia és una filosofia social que defensa la millora dels trets hereditaris humans mitjançantdiverses formes d'intervenció, que persegueixen la creació de persones més sanes i intel·ligents, l'estalvi dels recursos de la societat i l'alleujament del patiment humà.

L’eugenèsia durant l’època de l’Alemanya nazi es basava en la creació de la raça ària, i la teoria de la supremacia blanca. L'Alemanya Nazi va establir una política d'higiene racial, que incloïa unes lleis (Lleis de Nuremberg) querestringien els matrimonis amb gent assenyalada com a pertanyent a races inferiors, un programa d'esterilitzacions forçades, i moltes altres imposicions.

En els Estats Units al 1896, molts estats, van aprovar lleis sobre el matrimoni amb criteris eugenèsics, prohibint casar-se a qualsevol que fos «epilèptic o feble mental».

En el S. XX altres països es creia que l'ètnia i laraça tenien relació amb la salut mental  i física. Els polítics normalment ho recolzaven, més com un mitjà de millorar la salut social que com la mesura de proteccionisme racial. Altres països com Austràlia, el Regne Unit, Noruega, França, Finlàndia, Dinamarca, Estonià, Islàndia i Suïssa van dur a terme programes d'esterilització de persones declarades deficients mentals per l'estat. Singapur va practicar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA
  • Gattaca
  • Gattaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS