Gaudi

Páginas: 6 (1479 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
Antoni Gaudí (Reus 1852-Barcelona 1926)

Antoni Gaudí va néixer el día 25 de juny de 1852 a Reus (a Riudoms encara que és relatiu, ja que no se sap del ben cert). Va ser batejat al següent dia de néixer, fet que demostra que prové de família catòlica.
Va començar l’ensenyança primària a l’escola del senyor Palau, però va tenir problemes de salut,atacs reumàtics que van dificultar la sevainfància. Aquesta infermetat va fer que augmentes el seu esperit observatiu, ja que no podia jugar amb la resta de companys.

Als onze anys va començar els estudis secundaris al col•legi dels Pares Escolapis de Reus,amb qualificacions no gaire brillants, però mes endavant va augmentar el seu nivell.
En aquesta edat ja mostrava interès per els monuments arquitectònics , ja que feia excursions amb elseus amics per la província de Tarragona per veure y contemplar els diferents exemples d’arquitectura de l’època.
Als setze anys es va traslladar a Barcelona per terminar el últim curs de batxillerat y preparar-se per entrar a la universitat, a l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona. Quan va tenir vint-i-dos anys va ingressar a l’escola d’arquitectura. Els coneixements donats a lafacultat no li agradaven gaire i per aquest motiu no estava gairebé atent a classe i les seves notes normalment eren dolentes.
A la mateixa vegada que estudiava Gaudí treballava d’ajudant del mestre d’obres Fontserè , que estava projectant la cascada del Parc de la Ciutadella. Per aquest projecte Gaudí va fer el càlcul d’estàtica del conjunt del dipòsit i dels elements sustentats. Per la brillantèssade aquest treball el professor Torras va aprovar a Antoni en un examen que havia suspès per no seguir les seves classes.

Antoni no només es va a dedicar a estudiar a la universitat si no que també assistia a classes de economia, historia i classes d’estètica de Milà y Fontanals , Filosofia de Llorenç i d´art , perquè pensava que els diferents estils arquitectònics no nomes anaven lligats aldisseny i l’arquitectura si no que també a un ambient social y polític.
Apart de totes aquestes classes també era gran seguidor de la literatura clàssica antiga i les obres de Teatre de Shakespeare.
Més endavant Antoni també es va interessar per altres estudis com la medicina, la biologia, la navegació marítima i l’estratègia militar.
La modesta professió de la família Gaudi va suposar un granesforç per a que Antoni pogués estudiar a Barcelona obligant-los a vendre part dels vens materns. Per aquest motiu va treballar a casa de l’arquitecte Francesc de P. Del Villar des del primer curs d’arquitectura per ajudar a la seva família.
Abans de llicenciar-se en la carrera d´arquitectura al 1878 va col•laboran en alguns projectes amb els seus professors com en l´absis i el camaril delmonestir de Montserrat.
Antoni Gaudi es llicencia en arquitectura al any 1878 i comença a fer els seus primers projectes com les faroles de la Plaça Reial de Barcelona, els mobles per a la capella del panteó del marquès de Comillas, també va fer una vitrina de ferro forjat,fusta i cristall per exposar els guants de Esteve Comella a l’exposició Universal de Paris, per aquest treball el senyor Güell vaqueda fascinat i va ser quan el contractaria per a següents treballs, també construir un teatre a Sant Gervasi i vivendes per a l´obrera de Mataró.
Com hem dit abans el comte Güell va ser la primera persona en demanar-li un encàrrec de gran importància per quedar bocabadat amb la vitrina de ferro forjat, la comanda del comte va ser la construcció de unes cavallerisses per a la finca Güell.
Elsenyor Güell pràcticament va ser el padrí y patrocinador de Antoni Gaudí fins que es va dedicar plenament a la seva obra mestra, el Temple de La Sagrada Família.
Gaudi projecta l’altar de la capella del col•legi Jesús maria al 1880 i els fanals pel passeig de la Muralla de Barcelona, tot i que finalment aquest projectes no es van arribar a fer.
Al 1882 Gaudi treballa amb Joan Martorell en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gaudí
  • Gaudi
  • gaudi
  • Gaudí
  • Gaudi
  • Gaudi
  • Gaudí
  • gaudi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS