gddg

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
RAC1
Història
RAC1 (Ràdio Associació de Catalunya 1) és una emissora de ràdio privada. Està gestionada per l'empresa Radiocat XXI, propietat de Catalunya Comunicació (filial de Grup Godó), i perla cooperativa Ràdio Associació de Catalunya. Grup Godó té també una altre cadena de radio que és RAC105. L’actual director de Radiocat XXI i per tant també de RAC1 és Eduard i Pujol.
Les emissions deRAC1 van començar l’1 de maig del 2000. Emet 24 hores al dia, tots els dies. Emissions en català i la seva freqüència a Barcelona és 87.7.
És considera una cadena generalista amb un estil propi:directa, divertida, propera i participativa. De fet el seu eslògan és: “Tots som 1”.
RAC1 aposta per l’entreteniment en català des de tres eixos: actualitat, humor i esports. Té emissions en directetant de noticies com d’esports. Disposa d’una sèrie d’estrelles mediàtiques de nova generació com Jordi Basté, Toni Clapés, Òscar Dalmau, Òscar Andreu...
RAC1 va tancar la temporada 2013-2014 coml'emissora de ràdio més escoltada a Catalunya amb 769.000 oients, el millor registre aconseguit mai per una emissora de ràdio a Catalunya. El programa més escoltat ha estat “El món a RAC1” (Jordi Basté) itambé la competència (Òscar Dalmau i Òscar Andreu), seguit dels programes esportius, com 100 metres.
Els seus estudis estan situats a la Torre Barcelona, al número 477 de l'Avinguda Diagonal deBarcelona.



Estructura
Sona una sintonia, i s’anuncia el nom del programa (Rac1 Noticies) i la presentadora anuncia l’hora i comença amb les noticies nacionals. A vegades ella mateixaexplica les noticies i altres vegades o bé fa un tall de veu amb un corresponsal o una gravació. A vegades, relaciona la noticia nacional amb la internacional. Seguidament parla de la borsa, d’algunanoticia local d’interès o cultural o bé directament passa als esports amb un altre periodista. Finalment el temps amb la presentadora i ella mateixa fa també el comiat.
Música (sintonia)
Nacionals amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gddg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS