gdrzxcvghyjhg

Páginas: 5 (1062 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
BIOGRAFIA DE L’AUTOR
1. Émile Zola va ser un escriptor francès, considerat el major representant del naturalisme. El naturalisme es un estil artístic i sobretot literari, estretament relacionat amb el realisme ja que els dos reflecteixen la realitat tal i com és, que es basa en reproduir la realitat amb objectivitat en tots els aspectes.
Zola va exposar aquesta teoria al pròleg de la sevanovel·la Thérèse Raquin i sobretot a Le roman espérimental.
Altres autors importants del naturalisme a Europa van ser els germans Carl Hauptmann i Gerhart Hauptmann a Alemnaya, Giovanni Verga a Itàlia, Thomas Hardy a Gran Bretanya, etc.

2. L’obra de germinal, es sol considerar com una de les millors novel·les escrites mai en francès.

3. Desde el 1897 Zola es va implicar en el cas Dreyfus, unmilitar francès d’origen jueu, culpat falsament per espia. Émile intervé en el debat i apoia la causa dels jueus francesos. Va escriure varis articles, i finalment va publicar el seu més famós: “yo acuso” , que era una carta al president de la república. Aquest article va fer que el procés de revisió tingués un gir molt brusc, i es denunciés el verdader traïdor, però sense èxit.1
TEMA ARGUMENTAL I PERSONATGES
4. La història de germinal, passa en un poble de França on la vida dels habitants d’aquest, gira al voltant de les mines de carbó, de les quals obtenen els seus miserables salaris, arriscant la seva vida dia a dia y corrent el risc de no tornar a casa.
Els habitants, farts de la situació de misèria, fam i malaltia que estan passant decideixendemanar un augment que els permetés sortir d’aquest estat en el que vivien. Comencen una vaga, amb l’esperança de millorar el seu estil de vida i les seves condicions.
La família protagonista de la pel·lícula, que son els líders de la vafa, intenta negociar amb els patrons, però aquests neguen qualsevol tipus d’augment. En front aquesta situació, se’n van a les mines dels poblats veïns per evitar queaquests també treballin. Al aconseguir-ho, també aconsegueixen però, que la policia vigili les mines.
S’enfronten als policies al voler tornar entrar a la mina, i aquests disparen al pare de la família, un dels líders. Per culpa d’aquest fet, la vaga és debilita i molts d’ells pensen en l’opció de tornar a treballar, ja que tampoc tenien diners per continuar sobrevivint.
Finalment, tornen atreballar. Degut a totes les tragèdies viscudes, sabotejant la mina, alguns d’ells aconsegueixen salvar.se però d’altres perden la vida, com el fill gran de la família.
La pel·lícula acaba en que tots tornen a treballar, fins i tot la mare de la família. És perd l’esperança, però aquests fets són el primer pas per algun dia arribar a la llibertat.

5. És presenta un conflicte social de la classeobrera contra l’alta burgesia, el propietari de la mina i la seva família. Apareixen tres tipus de classes socials, la classe social obrera i l’alta burgesia, i la petita burgesia.
La vida dels obrers era una vida pobre, vivien en la misèria, passant gana i malalties a causa de la mala higiene. Vivien molts en una mateixa casa, i sobrevivien com podien anant a treballar cada dia a la mina. Lluitavendia a dia per millorar les seves condicions de vida.
2
L’alta burgesia en canvi, vivien una vida de luxe, complint totes les seves necessitats i desentenent-se de la resta de població que passava gana. I els petits burgesos, vivien de treballar en un hotel o una botiga, i això els era suficient per complir les seves necessitats bàsiques.


6. La vaga esclata principalment per la necessitatque tenen tots els treballadors de millorar les seves condicions de vida. Primer comencen intentant negociar amb els empresaris de les mines, al veure que no funcionen, van a les mines veïnes perquè també deixin de treballar. Això provoca un enfrontament amb la policia que acaba amb un mort. Finalment tornen a treballar.














3
PERSONATGES
7. A la pel·lícula hi ha la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS