Gemma Sinisterra Morte

Páginas: 14 (3252 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
Josep Mª Puig Rovira, és professor titular de Teoria i Història de l'Educació a la Facultat de Pedagogia de la universitat de Barcelona. Ha estat guanyador dels premis de pedagogia Josep Pallach i Rosa Sensat, aquest darrer en dues ocacions. Ha participat en la coordinació i el disseny de diversos materials i programes d'educació en valors: “Transversal. Educació moral 6-16”. Autor, entred'altres, de les obres: La educación moral en la enseñanza obligatoria (1995), Aprender a dialogar (1995) i La construcción de la personalidad moral (1996).

El llibre prén el nom de “Feina d'educar” perquè Rovira pensa per sobre de tot que l'educació és una tasca humana,una tasca que ha de realitzar l'educador. És una transmissió de coneixements pedagògics, personals, morals,ètics..., que had'assumir tot educador com cal.L'educació en si és un bé preuat, valuosíssim, que no hem mai de perdre. És una espècie de repte pel qual vam demostrar la nostra força, el nostre doni i empenta cap a la humanitat, cap al gènere humà. És tot un acte de responsabilitat, és una tasca que haurem d' assumir si decidim dedicar la nostra vida a formar futurssubjectes amb una sèrie de valors morals i ètics.

Enaquest treball Rovira estudia, des de la perspectiva de l'observador, el funcionament i desenvolupament d'una auladeterminada al llarg de tot un curs escolar.Descriu, comenta i analitza de forma detallada cada situació,cada vivència que passa dins de la classe.A més ens fa una reflexió sobre el que és realment l'Educació, els Objectius fonamentals que ha de complir tota Educació i que had'esperar l'educador, el valor d'aquesta i la importància que té en el Desenvolupament Global de l'alumnat.Intenta acostar-nos més a altres qüestions molt més bàsiques i fonamentals com és, principalment, la formació moral i els valors ètics que s'han de fomentar en els alumnes.

El treball es durà a terme en una aula de quart curs de l'escola de primària Sant Miquel de Cornellà de Llobregat.Escentrarà bàsicament en l'estudi d'Educació Moral perquè, la moral es transmet principalment dins de la institució escolar, concretament a l'aula i és un dels eixos fonamentals en el desenvolupament de tot ésser humà.Pel que fa a realitzar la investigació en un curs de primària és una qüestió bàsicament relacionada amb l'accessibilitat.
Amb aquest estudi es pretén no només mostrar la realitat educativa,també es pretén donar una guia, donar unes pautes de com, els mestres novells, hauran d'afrontar el procés d'ensenyament i què és el que poden millorar en la seva pròpia Pràctiques.Josep Mª Puig, es va decidir per aquesta escola, fonamentalment perquè ja hi havia un acostament previ amb l'equip docent de la mateixa. És una escola amb una important tradició pedagògica que pertany al cinturóindustrial de la ciutat de Barcelona. Abans de començar el curs va tenir diverses reunions amb Maria (la professora amb la qual treballaria al llarg de tot l'any escolar) per parlar dels horaris i l'organització, i també amb l'equip docent, per parlar i programar les sessions d'ètica.

DESENVOLUPAMENT DEL TREBALLTots els principis són durs. Tant per a professors com per l'alumnat. Els alumnes i lesalumnes, encara que el temps que porten a l'escola és relativament curt, saben com funcionen les regles bàsiques (com entrar a classe, com comportar ...). Maria els demana que si us plau se senten formant grups de quatre persones, dos nois i dues noies. Pretén així fomentar les relacions entre ambdós sexes, que no es limitin únicament i exclusiva a relacionar-se amb els del seu sexe. Normalment aaquestes edats solen estar molt reticents al contacte amb el sexe oposat i la tasca de l'educador és "trencar" d'alguna manera aquestes barreres que els separen.Estableixen així el primer contacte del curs. A més no vol que s'estableixin els grups de taula entre amics.Els fa veure que una cosa és l'amistat i una altra molt diferent és el treball en grup. No sempre es pot treballar amb els amics. De...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gemma
  • gemm
  • La mort
  • la mort
  • Ante-morten y post-morten
  • Gonzalo sinisterra
  • sanchis sinisterra
  • Gemma Suns

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS