Gen egoísta

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013
TÍTOL:
EL GEN EGOISTA
AUTOR:
Richard Dawkins

Des del principi l'autor defensa la teoria evolutiva que pot explicar el pas d'allò que és senzill a allò que és complicat, des de les molèculesals organismes.

NOM DE LA TEORIA EVOLUTIVA:
Darwinisme

Quins són els elements fonamentals en què és basa aquesta teoria evolutiva?

Aquesta teoria evolutiva defensa que els éssers actuals hanarribat a ser com són a causa de una sèrie de successives mutacions que s'han propagat per la selecció natural, és a dir, les mutacions que milloraven les qualitats i capacitats dels éssers i els hifacilitaven la supervivència són les que passaven de generació en generació. Aquestes mutacions es produïen a causa dels gens, que es combinaven aleatòriament en el moment de forma cèl·lules sexuals enels progenitors.

L'autor prefereix anomenar a una colònia de cèl·lules, colònia de gens. Per què?


Perquè considera que la veritable unitat de selecció és el gen, i la cèl·lula sols és unaunitat que opera per al bé dels gens. Per tant, els éssers vius sols som màquines de supervivència per a què els gens puguin continuar evolucionant, tot va començar en gens i no en cèl·lules segonsl'autor, i aquests van anar creant estructures cada vegada més complexes per poder sobreviure.

Segons l'autor, quina és la unitat de selecció?

El gen

Què significa: gen egoista?

Gen egoista ésel nom que se'ls hi dona als gens segons la teoria evolutiva perquè l'únic objectius d'aquests és propagar-se i sobreviure generació rere generació, per això no els interessa el millor per l'ésser opel la espècie sinó el millor per al gen; per això els éssers estan programats per ser egoistes, i alguns cops, aquest egoisme genètic necessita utilitzar l'altruisme cap a altres que tenen els mateixosgens, si veu que és més fàcil que ell es reprodueixi.

L'autor Wyne-Eduars (citat en el llibre) proposa que el comportament, consistent en que els animals passen molta estona reunits, té com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Gen Egoista
  • El gen egoista
  • el gen egoista
  • el gen egoista
  • El Gen egoista
  • gen egoista
  • gen egoista
  • el gen egoista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS