Generació Espontania

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014
GENERACIÓ ESPONTÀNIA


La teoria de la generació espontània, també coneguda com abiogènesi o autogènesi, va ser una idea molt estesa en el passat que encara persisteix en certa mesura en l'idearipopular, segons la qual la vida sorgeix de manera espontània a partir de la matèria inert. L'observació directa de certes experiències confirma aquesta teoria, arribant-se a la conclusió que lesmosques es generaven ordinàriament a partir de la carn en estat de putrefacció, els cucs a partir del fang, els porquets de Sant Antoni a partir de la humitat, etc. Avui dia, però, des d'un punt de vistaexperimental, gràcies principalment als experiments de Francesco Redi (s. XVII), Lazzaro Spallanzani (s. XVIII) i Louis Pasteur (s. XIX) van rebatre la teoria de la generació espontània. Tanmateixposteriorment altres investigadors han intentat abordar la qüestió sobre l'origen primigeni de la vida (Arrhenius, Alexander Oparin, Erwin Schrödinger, Stanley Miller o Joan Oró, per esmentar-ne algunsdels més destacats. En tot cas la idea de l'aparició continua de nova vida sembla relegada avui dia fora dels àmbits acadèmics.

El problema de l’origen de la vida

De sempre la humanitat ha buscatuna explicació als problemes relacionats amb l'origen de la vida. Ara per ara, tot i tractar-se d'una qüestió essencial, no existeix encara una solució concloent. Diversos pobles primitius vanresoldre la pregunta sobre la base de les creences religioses, els mites i la intervenció divina.
El problema de l'origen de la vida es pot abordar des de punts de vista molt diversos. La convergència detots ells en una única resposta és molt difícil, entre d'altres motius, perquè la majoria de les solucions proposades no es poden provar i formen part dels dogmes religiosos. No obstant això, quans'aborda el problema de l'origen de la vida des d'una perspectiva biològica, es posen en evidència fets objectius i concrets que obren les portes a una resposta versemblant.
A principis del segle XX,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA GENERACIÓ ESPONTÀNIA
  • generació espontània
  • Generacioes
  • violencia espontania
  • Joc Espontani
  • aborto espontanio
  • Generaci n
  • La generaci n Ni

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS