generadors electrics

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
Els generadors electrics són aparells que converteixen l'energia mecànica en energia elèctrica . L'energia mecànica , al seu torn , es produeix a partir de l'energia química o nuclear amb diversostipus de combustible , o s'obté a partir de fonts renovables com el vent o els salts d'aigua . Les turbines de vapor , els motors de combustió interna, les turbines de combustió de gas, els motorselèctrics , les turbines d'aigua i de vent són els mètodes comuns que proporcionen energia mecànica per a aquest tipus de dispositius . Hi ha generadors electrics de tot tipus de mides , des de molt petitsd'uns pocs watts de potència de sortida fins centrals elèctriques de gran potència que proporcionen gigawatts de potència .

Aquesta imatge d'un generador electric posa de manifest un exemple decom produeix energia un generador electric . Les dues fletxes negres indiquen la direcció de rotació de la bobina . Les línies blaves representen el camp magnètic orientat del pol nord al pol sud. Lesfletxes vermelles indiquen la direcció instantània del corrent altern.





Un motor elèctric és una màquina que converteix energia elèctrica en energia mecànica mitjançant interaccionselectromagnètiques.
Hi ha motors que funcionen amb una font de corrent continu (CC) com, per exemple, una bateria, i hi ha uns altres que ho fan amb una font de corrent altern (CA). Tot i que hi ha moltsdissenys de motors elèctrics, el principi de funcionament en tots és el mateix.
Quan passa corrent elèctric pel circuit s’aconsegueix que la bobina giri. Hi ha dos principis de física relacionats entresi que expliquen aquest fet.
Principi de la inducció electromagnètica: estableix que quan un circuit elèctric es mou en un camp magnètic, o quan es fa variar la intensitat del camp magnètic que passaa través d'un circuit elèctric immòbil, s'inicia o "indueix" un corrent elèctric en el circuit.
Principi de la reacció electromagnètica: observat pel físic francès André Marie Ampère l’any 1820....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistemes electrics
  • Conductores Electrics
  • Circuits electrics
  • Sistemes Electrics
  • motors electrics
  • pràctiques elèctrics
  • General Electrics
  • Automòbils híbrids i elèctrics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS