Genes Y Herencia (Documento En Valenciano)

Páginas: 14 (3487 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
2. INTERACCIÓ GENÈTICA
2.1 TROBANT ELS GENS
El concepte de gen ha anat variant al llarg del temps, segons ha anat avançant la ciència que ho estudia, és a dir la ciencia de la genètica.
Es van realitzar diferents experiments pero fins els treballs de Mendel poc es sabia sobre les lleis i mecanismes de l’herencia. En aquell temps es pensava que cada progenitor abocava les seves característiqueshereditàries en el que era el fill, i aquest emergia de la barreja, pero al cap de bastant de temps Gregor Mendel va proposar la idea original del gen, mitjançant les observacions dels seus experiments, encara que el nom que aquest emprà no va ser l’actual, sinó factors.
Aquests serien els responsables de la transmissió dels caràcters d'una generació a la següent, el que ara anomenem genotip.Encara que Mendel va desenvolupar el seu treball en el segle XIX, va haver d'esperar al segle següent perquè els seus treballs foren acceptats per la comunitat científica.
Les aportacions de Mendel van ser essencials per a canviar la idea dominant en aquella època, de l'herència per la barreja, per una teoria segons la qual la informació heretada es transportava en unitats separades, anomenadesper Mendel con factors. Gregor Mendel el 1866 va ser capaç de deduir les tres lleis bàsiques de l'herència de les característiques. Sense conèixer com era el material genètic (ADN) ni saber com es transmetia, va ser capaç de veure i poder explicar com s'hereten les característiques de generació en generació. Això el va convertir en el pare de la genètica com a ciència.

Aquests van rebre tota menade noms, pero no va ser fins l’any 1909 quan es denominà aquest concepte com a gen.
Aquesta nominació va ser feta pel botànic danès Wilhelm Ludwig Johannsen, aquest es va basar en la paraula grega, que significa "generar", referint-se a la unitat física i funcional de l'herència biològica.
Més tard al 1950, es va imposar el concepte de gen com la cadena d'ADN que dirigeix la síntesi d'unaproteïna. El gen ha de tenir una estructura definida.

2.2 CONCEPTE MODERN DEL GEN
Els gens són corpuscles submicroscòpics, ordenats en forma fixa, que es troben situats en els cromosomes, al nucli de la cèl·lula concretament al locus, i tenen la funció de transmetre els caràcters hereditaris.

Cada gen és com una mena de codi que li informa a la cèl·lula com ha d'elaborar certes proteïnes o, peraltra part, en quin moment activar o desactivar altres gens.
El conjunt dels gens d'una espècie proporciona el genoma. Els éssers humans tenim trenta-cinc mil gens. Les variacions d'un gen reben el nom de lels, concretament hi tenim dos: un heretat per via del pare i un altre per la mare.

Gràcies als gens cada individu adquireix per transmissió hereditària certs trets que el diferencien delsaltres, com el color d'ulls, de pell o de cabell.

2.3 INTERACCIÓ ENTRE GENS
Se define como la interacción entre varios genes que tiene un impacto sobre la expresión de fenotipo un organismo.
Las interacciones del gen pueden resultar en la alteración o la supresión de un fenotipo. Esto puede ocurrir cuando un organismo hereda dos genes dominantes diferentes.
Un ejemplo claro de la interacciónentre genes son las flores, donde dos flores que pasan por genes dominantes de cría puede resultar en una flor de un color inusual causada por la dominación de incompleta. Si rojo y blanco son dominantes, por ejemplo, la descendencia podría ser rosadas o con rayas de color como resultado de una interacción de gen.

2.4 MEDI AMBIENT I EXPRESSIÓ GENÉTICA
A més dels caràcters hereditaris, hi hadiferències externes pels diversos factors, un d'ells es el factor ambiental.
Un ésser viu hereta dels seus progenitors les característiques de les espècies, com el notable grau de desenvolupament de l'intelecte, les cordes vocals i la coordinació nerviosa necessària per expressar el llenguatge parlat, una peculiar disposició de les dents i la posició erecta amb la consegüent estructura de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genes y Herencia
  • herencia y genes
  • genes y herencia
  • Herencia gen tica
  • GEN TICA Y HERENCIA
  • Herencias De Un Solo Gen
  • GEN unidad de la herencia
  • LA HERENCIA EN DOS GENES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS