Genetica

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2013
GEN: És una seqüència de nucleòtids d’ADN o ARN que determina una funció específica en el desenvolupament de l’ésser humà o una funció en el propi cos ja que s’emmagatzema la informació genètica del’ndividu.  
AL·LEL:és on es troba l’ADN codificat en un locus ( posició fixa d’un gen en un cromosoma)
CROMOSOMA: Són cadascun del petits cossos que s’organitzen a la cromatina del nucli cel·lulardurant les divisions cel·lulars, on es troben els gens i estan formats per l’ADN, histones i proteïnes.
CLONACIÓ: és el procés on es crea una còpia idèntica d’un individu. Ho fan amb l’òvul d’unafemella i una cèl·lula mare de l’individu que volem clonar.
TRANSGÈNIC: significa que alguna cosa (organisme...) ha estat modificat genèticament de manera artificial amb el propòsit d’aconseguir que allòtingui millors característiques i qualitats.
CÈL·LULES MARE: Són aquelles cèl·lules que tenen la funció de convertir-se en un altre cèl·lula qualsevol substituint a unes altres. Actuen com a sistemareparador del cos. Per això ara les utilitzen per fer nous òrgans... perquè si agafes les cèl·lules mare el cos no ho pot rebutjar.
FECUNDACIÓ IN VITRO: és una tècnica que es realitza la fecundacióde l’òvul i l’espermatozoide fora del cos de la mare té problemes per quedar-se embarassada, una vegada han fet la fecundació, el zigot el transfereixen a l’úter de la mare per iniciar l’embaràs.HEMOFÍLIA: és una malaltia hereditària on hi ha un error en un dels cromosomes i fa que la sang no coaguli, aquesta malaltia es transmet pel cromosoma X per tant els homes poden patir-la però en canviles dones només poden ser portadores perquè sinó no naixerien.
ALBINISME: és un trastorn genètic que hi ha absència de pigmentació dels ulls,pell i pèl, causat per la mutació en els gens. En els humansafectats, es caracteritza perquè tenen el pèl blanc, els ulls clars i la pell blanca lleugerament rosada.
SÍNDROME DE DOWN: és un trastorn causat per la presència d’una còpia extra al cromosoma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genética
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • La Genetica
  • genetica
  • genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS