Genocidis

Páginas: 10 (2307 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2014

Genocidis Reals





El genocidi armeni (1915)
El genocidi de Manchuria (1937)
El genocidi de Zanzíbar (1964)
Hercegovina
La campanya del desert (1885)
Guerra contra els bòers (1899)
Pacificació de l'Araucanía (1885)
Genocidi txetxè (1995)
Matança de Genoll Ferida (1880)








Genocidi a Bòsnia
El genocidi a Bòsnia està situat al 1990 a Europa. Els Serbis van matarMilers de musulmans , i la seva intenció era eliminar les persones de religió musulmana que vivien a Srebrenica . Simplement perquè tenien una religió diferent de la seva . Per tant van cometre un genocidi. La paraula genocidi està composta per dos: en grec significa " Raça " i un llatí que vol dir " matar" . És parla de genocidi quan algun que intenta fer desaparèixer totalment un grup de personesque tinguin unes característiques comunes, com la raça , la religió o la llengua.
La guerra de Bòsnia
El 1990, a Europa, a tocar del mar Adriàtic, hi havia un país allargat que és deia Iugoslàvia. Estava format per diferents repúbliques, cadascuna amb religions i costums diversos. A partir d’aquest any, algunes d' aquests repúbliques van voler independitzar-se. Els Serbis no hi estaven d'acord, i per això hi va haver diverses guerres. Finalment, Iugoslàvia és va dividir en sistemes estats: Eslovènia, Croàcia , Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Montenegro i Macedònia . Van ser unes guerres duríssimes, en què van morir centenars de milers de persones. Precisament, un dels capítols més tristos d' aquesta guerra va passar a la ciutat de Srebrenica .
En teoria, Srebrenica era un lloc segur.Estava vigilat per soldats de les Nacions Unides, un organització que agrupa la majoria de països del món i molts ciutadans bosnians a servei de recursos humans, van refugiar pensant que allà no a els atacarien. Però no va ser així, en juliol del 1995, les tropes enemigues van entrar a Srebrenica i van fer una massacra. Van matar unes deu mil persones, la majoria de religió musulmana. Això vaconvertir aquesta matança a la més gran d' Europa des de l' Segona Guerra Mundial.

Genocidi de Rwanda
S'anomena Genocidi de Rwanda a l’ intent d'extermini de la població tutsi per part del govern hegemònic hutu de Rwanda el 1994. En el passat, a Rwanda es distingien dos estaments dins de l'ètnia banyaruanda, a la qual pertany gairebé tota la població: la majoria hutu i la minoria tutsi. No hi hacap tret racial ni lingüístic específic que diferencia hutus i tutsis. Abans de la independència del país, els seus líders sempre van ser tutsis. Des de 1961 fins a 1994, el poder va ser assumit pels hutus. 6 abril 1994. L'avió en què viatjaven els presidents de Rwanda, Juvenal Habyarimana, i de Burundi, Ciprian Ntayamira, va ser aconseguit per dos míssils en el moment en què anava a aterrar al'aeroport de Kigali., El que ocasiona l' inici d'una massacra cruel en tots els racons de Rwanda contra els tutsis obligant a un desplaçament massiu de persones cap a camps de refugiats situats a la frontera amb els països veïns, especialment al Zaire (avui República Democràtica del Congo). L'agost de 1995 tropes zaireses intenten expulsar aquests desplaçats a Rwanda. Catorze mil persones sónretornades a Rwanda, mentre que altres 150.000 es refugien a les muntanyes.
CONSEQÜÈNCIES
• Es calculen entre 800.000 i 1.000.000 morts.
• La situació econòmica és greu: el 70% de la població viu sota el nivell de la pobresa.
• A partir de 1997 s'instal·la una població desplaçada en camps vigilats.
• Es crea el camp d'exiliats més gran a Goma, Zaire.
• Fins al 2004, 2/3 parts de la poblaciófemenina que van ser violades són seropositives, el que ha influït en un augment en l'índex de persones vivint amb VIH i SIDA, fins al punt que a Rwanda hi ha un mes d'un 30 % de la població afectades. Molts dels 5.000 nens nascuts fruit d'aquestes violacions van ser assassinats.

Genocidi de Cambodja
No hi ha cap dubte que la història de la tirania de Pol Pot és un dels fets més dolorosos en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS