Genética

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
Genètica:

1- Gen: Un gen és un segment curt d'ADN. Els gens li diuen al cos com produir proteïnes específiques. Hi ha aproximadament 30,000 gens en cada cèl · lula del cos humà. Junts, aquests gens constitueixen el material hereditari per al cos humà i la forma com funciona.

Genotip: el genotip és la informació que tens a les gens. Exemple: en els teus gens tens informació per tenir elcabell ros (genotip).

Fenotip: el fenotip és l'expressió d'aquests gens que es troben en el genotip( és el que es manifesta en el cos). Exemple: en realitat tens els cabells rossos (fenotip).

2- ADN:

1- És un àcid nucleic que conté instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els organismes vius coneguts i alguns virus, i és responsable dela seva transmissió hereditària. El paper principal de la molècula d'ADN és l'emmagatzematge a llarg termini d'informació.

2- L'ADN es codifica a traves d'un codi genètic.
El codi genètic és el conjunt de regles que defineixen la traducció d'una seqüència de nucleòtids en l'ARN a una seqüència d'aminoàcids en una proteïna entots els éssers vius. La secuencia del material genético se compone de cuatro bases nitrogenadas distintas, que tienen una función equivalente a letras en el código genético: adenina (A), timina (T), guanina (G) y citosina (C) en el ADN y adenina (A), uracilo (U), guanina (G) y citosina (C) en el ARN.

3- L'ADN es va duplicant i aquest procés ocorre durant el creixement cel ·lular del nostre organisme.
Durant aquest procés les dobles hèlixs que formen l'ADN es van desenrotllant fins separar-se, i nous nucleòtids formats en noves cadenes, apareixen i es relacionen amb cada bri separades, i així queda la replica de l'ADN.


Muy rara vez se producen errores, y el ADN nuevo contiene uno o más nucleótidos cambiados. Un error de este tipo, que recibe el nombre demutación, puede tener lugar en cualquier zona del ADN.

4- Gen dominant: el terme gen dominant es refereix al al·lel que es manifesta en un fenotip, tant si es troba en dosi doble combinació homozigòtica com en dosis simple heterozigotic.

Gen recessiu: gen recessiu és aplicat al membre d'un parell alélico impossibilitat de manifestar quan l'al · lel dominant està present Perquè aquest al·lels'observi en el fenotip l'organisme ha de posseir dues còpies del mateix.

Ej:color de ojos negros le asignamos la letra N=dominante
color de ojos celestes le asignamos la letra n=recesivo


Gen codominant: un gen codominant és el que, en estat heterozigot, no és dominant ni recessiu, és a dir, no és que s'expressi només un dels dos caràcters, sinó que tots dos.
Un exempleseria que tinguessis dues flors, una vermella i una blanca. Tots dos colors són codominants en aquesta flor. Per tant, si es barregen aquests gens, la planta sortiria rosada.

4-
1a Llei de Mendel: Llei de la uniformitat

Estableix que si es creuen dues races pures per a un determinat caràcter, els descendents de la primera generació són tots iguals entre si (igual fenotip i igual genotip) iiguals (en fenotip) a un dels progenitors.


2a Llei de Mendel: Llei de la segregació de caràcters independents

Coneguda també, en ocasions com la primera llei de Mendel, de la segregació equitativa o disjunció dels al · lels. Aquesta llei estableix que durant la formació dels gàmetes cada al·lel d'un parell se separa de l'altre membre per determinar la constitució genètica del gàmetafilial.



3a Llei de Mendel: Llei de la transmissió independent de caràcters

De vegades és descirta com la 2 ª Llei Mendel va concloure que diferents trets són heretats independentment els uns dels altres, no hi ha relació entre ells, per tant el patró d'herència d'un tret no afectarà al patró d'herència d'un altre. Només es compleix en aquells gens que no estan lligats (en diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genética
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • La Genetica
  • genetica
  • genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS