Geo

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2015
POSA’T A PROVA­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
1. SINTETITZA
a) Explica en què consisteix el corrent en jet o jet stream
Conjunt de corents d’aire amb velocitats entre 100 i 300 km/h, que bufa entre500 metres i 10000 metres d’altitud, sempre d’oest a est (hemisferi Nord). Circula associat al front polar.
A la primavera i a la tardor, el corrent es trasllada cap al sud o cap al nord, perdvelocitat i pateix ondulacions.
El corrent en jet es desplaça cap a l’est a més velocitat que el moviment de rotació de la Terra i origina així remolins d’aire descendent.

b) Quins són els factors queinflueixen sobre els climes d’Espanya?
L’acció dels anticiclons tropicals, la circulació generals dels vents de l’oest amb els seus fronts i depressions, el funcionament quasi autònom de la conca de laMediterrània occidental i la forma i el relleu de la Península Ibèrica.

c) Per què és tan important l’anticicló de les Açores en els climes d’Espanya?
Perquè és una zona de divergència d’aires, lamassa d’aire que emet aquest anticicló des de la seva façana septentrional entra en contacte amb superfícies marines i es converteix en una massa d’aire tropical marítim.
A l’estiu l’anticicló de lesAçores és càlid i sec i domina una gran part del territori peninsular i les Balears.

d) Quants climes hi ha a Espanya i quines varietats presenta cadascun?
A Espanya s’hi distingeixen tres grans conjuntsclimàtics: climes de predominis oceànic o atlàntic, que les seves varietats són: la varietat de muntanya oceànica i la varietat oceànica de transició, també hi ha els climes de predomini mediterraniamb les varietats: mediterrània d’influència atlàntica, de muntanya mediterrània i varietat seca amb menys de 400 mm de precipitacions anuals i finalment també el climes de predomini continental od’interior amb les variants següents: hiverns llargs i freds amb estius curts, secs i moderats, varietat de muntanya interior i zones de precipitacions escasses i domini del cerç.


e) Explica les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo
  • Geo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS