Geocating

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2014

Optativa de geocating
Esquema dossier geocating


1. Brúixola
2. Mapes
3. Corbes De Nivell
4. Coordenades
4.1. Track
4.2. Waypoints
4.3. Rutes
5. Compe GPS
6. Google Earth
7. GPS 62 MAD
8. Sortida Comabona
8.1. Material Necessari
8.2. Descripció Recorregut
8.3. Refugi
8.4. Valoració Final

1. Brúixola
La brúixola és una agulla imantada que s’orienta sempre cap al Nordmagnètic i que pot girar lliurement sobre un suport vertical fixat en el centre d’un cercle dividit en 360º, tot marcant els 4 punts cardinals. Els xinesos van descobrir-la fa mes de 2000 anys i sembla ser que els àrabs van introduir-la a Occident
Es basa en el fet que la terra es un gran imant que crea al seu voltant un potent camp magnètic, que mou l’agulla imantada de la brúixola paral·lelament ales seves línies de força.
El Nord magnètic no és el mateix que el geogràfic, ja que forma la variació magnètica que figura a tots els mapes. La variació magnètica té una lleugera variació anual. Aquesta variació es més gran quan ens apropem als pols



2. Mapes
Un plànol, o mapa, és una representació plana o en dues dimensions d'un espai de tres dimensions. La ciència dels plànols i mapesés la cartografia. La diferència entre un mapa i un plànol és només d'escala, i de la tossa del element que es vol representar. Es diu plànol del mapa que representa espais o llocs petits, com edificis, barris, o ciutats; en el cas de elements més grossos se sol parlar de mapes. Un mapa representa la superfície de la terra amb una escala i una projecció determinades. El mapa serveix per orientar-seen un país, en una regió, etc.
Diríem que són una eina d’adreça que ajuda a les persones a trobar-se en llocs desconeguts, encara que normalment per llocs més reduïts se sol utilitzar un plànol; que et mostra ciutats, carrers i pobles d’un determinat lloc.
3. Corbes de nivell
En cartografia, una corba de nivell és una línea (anomenada “cota”) que uneix tots els punts que es troben a la mateixaaltitud.
Depenent del tipus de mapa, la seva escala i altres factors, se solen dibuixar cada determinat nombre de metres d'altitud, i amb un traç més fi s'indiquen les subdivisions. Per exemple, es pot dibuixar una corba de nivell cada 100 m d'altitud i altres quatre, de traç més fi, cada 20 m. Així, els traços gruixits ens indiquen els 100, 200, 300... metres, mentre que els traços més finsmarquen els 80, 120, 140, 160, 180, 220... metres d'altitud. En el mapa, els valors concrets s'indiquen normalment identificant les corbes primàries (de traços gruixuts), permetent així determinar la direcció del pendent, que és sempre perpendicular a les corbes.
Aquesta mena de corbes se solen trobar en mapes topogràfics, atès que indiquen amb molta precisió l'altimetria d'una zona determinada.4. Coordenades
En geometria, un sistema de coordenades és un sistema que utilitza un o més números o coordenades, per determinar de forma única la posició d'un punt o d'un altre element geomètric. És un conjunt de valors que permeten definir la posició de qualsevol punt en l'espai respecte a un punt de referència. L'ús d'un sistema de coordenades permet que determinats problemes en geometria estradueixin en problemes numèrics.
El conjunt d'eixos, punts o plans, que conflueixen en l'origen i a partir dels quals es calculen les coordenades s'anomena sistema de referència.


4.1. Track
Els Track es poden generar amb programes per a aquest tipus d'operacions o el GPS el gravarà automàticament durant el transcurs del desplaçament, això crearà un trajecte de molts punts que no arriben atenir tota informació que contenen els Waypoint (posteriorment comentats) com a icones, nom i altres dades però guarda la posició entre altres dades. El camí és pràcticament exacte i ben GEO referenciat, només dependrà de l'error dels satèl·lits, en general ha de detectar una variació de només 3 metres encara que ens podem portar sorpreses.
Aquest traçat es pot manipular amb un programa fora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS