Geografia 4 Lliurament

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
CANVIS MEDIAMBIENTALS. CAUSES I CONSEQÜÈNCIES.
El medi ambient és el conjunt d’elements (Sol, aigua, aire, organismes vius, inclòs l’ésser humà), de condicions, d’influències i d’interrelacionsque afecten l’existència i el desenvolupament, tant individual com col·lectiu, de la comunitat d’éssers vius del planeta.
Els fenòmens de contaminació que més afecten a les aigües del planeta són:l’eutrofització, la salinització, les marees negres (produïdes pel vessament accidental de petroli al mar, durant el seu transport) i la contaminació radioactiva de l’aigua produïda per les radiacionsque poden emetre accidentalment les centrals nuclears.
La capa d’ozó és un escut que filtra les radiacions solars, de tal manera que les radiacions ultraviolades més nocives gairebé no podentravessar-la i no arriben a la superfície de la Terra. En canvi, l’efecte hivernacle impedeix que les radiacions de la Terra escapin a l’espai. És a dir, la capa d’ozó impedeix l’entrada d’unes radiacions(ultraviolades), i l’efecte hivernacle impedeix la sortida de les radiacions de la Terra (escalfor). Mentre que el problema amb l’efecte hivernacle és que aquest està augmentant, el problema amb lacapa d’ozó és que s’està reduint a causa d’un forat que va creixent.
Pel que fa a les causes d’aquests problemes, mentre que la destrucció de la capa d’ozó és provocada per la contaminació pelsproductes químics CFC (clor, fluor i carboni), l’augment de l’efecte hivernacle és produït per la contaminació atmosfèrica en general.
La principal conseqüència de l’efecte hivernacle és l’escalfamentdel planeta. Segons els científics, si els gasos hivernacle es dupliquen es pot produir un increment de la temperatura mitjana de tot el planeta entre 1,5 i 4,5 ºC. Si passés això tindria conseqüènciescatastròfiques. D’altra banda, la principal conseqüència de la destrucció de la capa d’ozó és que s'incrementaria molt la quantitat de radiació ultraviolada que arriba a la Terra i patiríem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lliurament 1 Geografia 2
  • tasca geografia 2 lliurament IOC
  • Geografia 4°
  • geografia 4
  • Lliurament 4
  • Evaluacion 4 De Geometria Y Geografia
  • guia de geografia bloque 4
  • 4 bim geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS