geografia bloc 2

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
GEOGRAFIA Lliurament 1
OPCIÓ A [10 PUNTS]
Observeu la següent figura i responeu a les qüestions plantejades
Perfil d'una ciutat

Font: Skyline Barcelona Stock Vector, 2012
1.Descriu lainformació representada en la figura. (2 punts)
La figura ens representa el perfil d’una ciutat, en aquest cas la Font és Skyline Stock Vector, de la ciutat de Barcelona al 2012.
Per el tipus determinatd’arquitectura i urbanisme es pot observar una zona amb una gran densitat de població i desenvolupament urbanístic.
En la zona central apareix un alt grau de concentració d’edificis alts amb objectiuspolítics i econòmics i també el centre històric de la ciutat.
Al voltant de la ciutat s’observen habitatges més baixos que poden ser zones residencials de classe alta-mitjana, barris d’habitatges méssenzills o centres comercials destinats a l’oci i el consum.
I a la part més allunyada, que són les afores de la ciutat podem veure algunes indústries.
2. Digueu les funcions bàsiques d'una ciutati indiqueu en quines zones de la ciutat tenen lloc les funcions citades. (4 punts)
Funcions bàsiques
Zones de la ciutat a on tenen lloc les funcions citades
Funció administrativa i de serveis: laciutat és el centre de les activitats terciàries, com els serveis comercials, els culturals, els educatius, els empresarials...

Acostuma de desenvolupar-se en les parts més cèntriques de la ciutat,normalment en el centre històric o eixample, però també en àrees de nova creació. (CBD)
Funció comercial: les ciutats concentren els centres d’intercanvis, el comerç especialitzat i els gransmagatzems i hipermercats.

El comerç especialitzat es sol ubicar en les zones cèntriques i els grans magatzems o hipermercats s’instal·len sovint a la perifèria per raons d’espai i accessibilitat.Funció residencial: funció característica de la ciutat, que ocupa la major part del sòl urbà.

Presenta una segregació espacial relacionada amb els diferents nivells de renda de la població: -Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bloc 2 Català
  • Geografia 2
  • GEOGRAFIA 2
  • Geografia 2
  • GEOGRAFIA 2
  • Geografia 2
  • GEOGRAFIA 2
  • BLOC 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS