geografia grècia

Páginas: 5 (1165 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2014
El país consisteix en una extensa àrea continental situada al sud dels Balcans; la península del Peloponès, separada del continent pel canal de l'istme de Corint; i un bon nombre d'illes, que inclouen, entre d'altres, Creta, Rodes, Eubea, Lesbos, Quios, Tassos, Samotràcia, Lemnos i els arxipèlags del Dodecanès, les Cíclades i les Espòrades, totes les quals a la mar Egea, i Corfú, Lèucada,Cefalònia iZacint a la mar Jònica. Grècia té més de 14.880 km de costa i només 1.160 km de fronteres terrestres, amb una extensió total de 131.940 km² i una població estimada de 10.749.943 habitants (2010).
Un 80% de Grècia és muntanyós. La major part del país és sec i rocós, per la qual cosa només un 28% del terreny és cultivable. A la Grècia occidental hi ha llacs i aiguamolls. El Pindos, la serraladacentral, té una altitud mitjana de 2.650 m. El mont Olimp és el punt més elevat de Grècia, a 2.911 m sobre el nivell del mar.
El clima de Grècia és mediterrani i presenta hiverns suaus i humits i estius càlids i eixuts. Les temperatures rarament hi són extremes, tot i que a l'hivern la neu cau a les muntanyes i ocasionalment fins i tot a Atenes.
Aproximadament en línia recta la distància que hiha de Barcelona a la capital de Grècia, Atenes és de 1.870,00 km. El país consisteix en una extensa àrea continental situada al sud dels Balcans; la península del Peloponès, separada del continent pel canal de l'istme de Corint; i un bon nombre d'illes, que inclouen, entre d'altres, Creta, Rodes, Eubea, Lesbos, Quios, Tassos, Samotràcia, Lemnos i els arxipèlags del Dodecanès, les Cíclades i lesEspòrades, totes les quals a la mar Egea, i Corfú, Lèucada, Cefalònia iZacint a la mar Jònica. Grècia té més de 14.880 km de costa i només 1.160 km de fronteres terrestres, amb una extensió total de 131.940 km² i una població estimada de 10.749.943 habitants (2010).
Un 80% de Grècia és muntanyós. La major part del país és sec i rocós, per la qual cosa només un 28% del terreny és cultivable. A laGrècia occidental hi ha llacs i aiguamolls. El Pindos, la serralada central, té una altitud mitjana de 2.650 m. El mont Olimp és el punt més elevat de Grècia, a 2.911 m sobre el nivell del mar.
El clima de Grècia és mediterrani i presenta hiverns suaus i humits i estius càlids i eixuts. Les temperatures rarament hi són extremes, tot i que a l'hivern la neu cau a les muntanyes i ocasionalment fins itot a Atenes.
Aproximadament en línia recta la distància que hi ha de Barcelona a la capital de Grècia, Atenes és de 1.870,00 km.
El país consisteix en una extensa àrea continental situada al sud dels Balcans; la península del Peloponès, separada del continent pel canal de l'istme de Corint; i un bon nombre d'illes, que inclouen, entre d'altres, Creta, Rodes, Eubea, Lesbos, Quios, Tassos,Samotràcia, Lemnos i els arxipèlags del Dodecanès, les Cíclades i les Espòrades, totes les quals a la mar Egea, i Corfú, Lèucada, Cefalònia iZacint a la mar Jònica. Grècia té més de 14.880 km de costa i només 1.160 km de fronteres terrestres, amb una extensió total de 131.940 km² i una població estimada de 10.749.943 habitants (2010).
Un 80% de Grècia és muntanyós. La major part del país és sec i rocós,per la qual cosa només un 28% del terreny és cultivable. A la Grècia occidental hi ha llacs i aiguamolls. El Pindos, la serralada central, té una altitud mitjana de 2.650 m. El mont Olimp és el punt més elevat de Grècia, a 2.911 m sobre el nivell del mar.
El clima de Grècia és mediterrani i presenta hiverns suaus i humits i estius càlids i eixuts. Les temperatures rarament hi són extremes, tot ique a l'hivern la neu cau a les muntanyes i ocasionalment fins i tot a Atenes.
Aproximadament en línia recta la distància que hi ha de Barcelona a la capital de Grècia, Atenes és de 1.870,00 km.

El país consisteix en una extensa àrea continental situada al sud dels Balcans; la península del Peloponès, separada del continent pel canal de l'istme de Corint; i un bon nombre d'illes, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Geografia En Grecia
  • Geografia En Grecia
  • Geografía Antigua Grecia Bosquejo
  • Cuestionario sobre geografia e historia de Grecia
  • Geografía de grecia
  • Geografia-Grecia
  • GRECIA GEOGRAFIA HUMANA 1
  • Grecia y roma geografìa clasica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS