Geografia

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2011
Canvi climàtic
Què és?
Canvi Climàtic és la variació del clima de la Terra. El planeta ha sofert nombrosos canvis climàtics per causes naturals, però en l'actualitat les evidències d'un canviclimàtic són degudes a l'home.
Evidències de l'actual canvi climàtic
La funció de l’IPCC analitza la informació científica, tècnica i socioeconòmica rellevant per a entendre els elements científics delrisc que suposa el Canvi Climàtic actual, les seves possibles repercussions i les possibilitats d'adaptació i atenuació del mateix. A l'any 1996 l’IPCC va publicar el seu segon informe d'avaluació,on, a partir de treballs d'investigació procedents de més de 150 països, es van resumir els resultats científics més importants sobre el canvi climàtic i la vulnerabilitat dels sistemes socioeconòmics inaturals.
Va concloure que la Terra havia sofert un escalfament global d’uns 0,6ºC durant els últims cent anys. I que a causa de l'augment dels gasos amb efecte d'hivernacle, deguts a l'activitatde l'home, la Terra sofriria un escalfament d'entre 1ºC i 3,5ºC cap a l'any 2100. 
Posteriors informes (IPCC, 2001; 2007) han ratificat i fitat les prediccions realitzades pel segon informe de l’IPCC,i al quart informe s'afirma que no existeix cap dubte en el fet que l'activitat de l'home és la causant principal de l'escalfament global actual. 

Conseqüències
Per a conèixer les conseqüènciesque tindrà l'actual canvi climàtic es fan servir els models de circulació global climàtics, que intenten tenir en compte els principals forçaments radiatius del clima, així com les interaccions entreels diferents components del sistema climàtic. Per realitzar projeccions futures s'ha d'estimar la concentració de GEH durant aquest segle. Així, les emissions estimades es basen en càlculs de lapoblació mundial futura i de l'aplicació de solucions més sostenibles o no a les necessitats futures de demanada d'energia futures
La zona mediterrània, serà una de les zones de la Terra que patirà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS