Geografia

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2013
Definició de 10 conceptes del capítol 3 del llibre de Romero, J. "Geografía humana. Procesos, riesgos e incertidumbres en un mundo globalizado". Barcelona; Ariel, 2a edició.

Revoluciónindustrial: procés històric comprés a la segona meitat del segle XVIII i a principis del XIX, amb Gran Bretanya en primer lloc i la resta d'europa a continuació. Es tracta d'un conjunt detransformacions molt grans referidas en l'àmbit tecnològic, econòmic i social que pateix una societati desenvoca a un canvi en el seu desenvolupament.
Industrialización: parlem d'indústrialització quanuna societat pasa d'una economía agrícola a una basada en las indústrias.
Emigración: quan deixas el teu païs d'orígen per anarte'n a un altre, siguin les raons que siguin, ets un emmigrant.Emigració és la sortida d'aquests indivdús del seu lloc d'orígen.
Inmigración: és la entrada de aquests emigrants definits anteriorment al nou espai en el que s'introduïrán.
Fecundidad:capacitat fèrtil d'un ésser. També es pot utilitzar com a indicador de fertilitat en una pobació.
Tasa de mortalidad: és un indicador demogràfic que ens marca la relació entre les defuncións i el totalde la població, tot en un espai i un temps determinat.
Tasa de natalidad: és un altre indicador demogràfic que en aquest cas indica la relació entre els naixaments i la població total, de nou,en un espai i temps concret.
Transición demográfica: el pas d'una demografia concreta a una altre, diferenciant característiques com la mortalitat i la natalitat de l'anterior a l'actual, cosaque es veurà afectada en aquest procés.
Tasa de esperanza de vida: és la mitja d'edat "límit" que tenen els individús d'una societat. Normalment està diferenciada pel sexe i per edats;"infantil, adulta i vella". En un lloc i temps en concret.
Escala planetaria: unitat de mesura que faría referència a alguna cosa que englobi tots els planetes, en aquest cas, del Sistema Solar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS