geografia

Páginas: 4 (987 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014
EPICUR
FILOSOFIA HEL·LENISTICA (S.IV a.C- S.V d.C)
La filosofia epicúria rep el nom del seu fundador, Epicur. L’epicureisme també el coneixem gràcies a alguns llibres com per exemple el “Lucreci”.En el cas d’ Epicur el bé, és el bé moral, la seva filosofia es hedonista, és a dir, la felicitat es el paler, i el dolor el mal (Mill hi esta d’acord) i per tant hem de cercar el plaer i fugir delmal. Per tant la recerca del plaer és viure bé. Per tant la recerca del plaer és viure bé. Epicur pensava que per dur una vida plaent havíem de deixar de banda la ciutat i anar al camp, per això vafundar unes granges, amb uns horts i convivia amb la gent que estimava, els amics. És a dir, viure fora de la societat era necessari per poder gaudir dels paers de la vida. Aleshores hem de fer un pasmés, en aquest cas el “savi” per Epicur tot hi que el plaer sempre es bo no sempre es convenient, i tot i que el dolor sempre es dolent a vegades es convenient, la moderació dels plaers és una renunciaper no acabar amb aquests plaers. Es una filosofia precursora de la filosofia de Mill (dur a terme els màxims plaers, per aconseguir la màxima felicitat). Epicur es monista (som un cos), atomista imaterialista (ànima material). Epicur no nega que tinguem ment, l’ànima es un tros del nostre cos ja que aquesta són àtoms (matèria). Per tant les nostres ments són com una mena de pantalla d’ordinadorque ordena i emmagatzema les coses, com per exemple, se t’acosta un gos perquè se’n recorda que el vas acariciar la setmana passada. Per tant quan tenim sed d’aigua es perquè els nostres àtoms estandesendreçats i quan bebem aigua (àtoms) se’ns endreça i no tenim sed.

Epicur reflexiona sobre què és allò que fa infeliç a les persones, això ho anomena por (hi ha 3 pors) per tant els savis són elsúnics que saben que no s’ha de tenir por:

POR A LA MORT: Mentre estem vius es una tonteria tenir por a la mort. És a dir, fa 10000 no teníem por a la mort perquè no existíem doncs per això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS