Geografia

Páginas: 12 (2983 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
La Xina i l’India son dos grans estats del món actual que, gràcies a una población molt nombrosa i a un ràpid procés de desenvolupament econòmic iniciat a les acaballes del segle XX.
En aquesta activitat de síntesis et proposem que investiguis la hipótesis que et plantegem: L’any 2025 la Xina i l’India seran la primera i la segona potències econòmiques mundials, respectivamente, i hauran avançattant el Estats Units com el Japó.
Per comprovar aquesta hipótesis, hauràs de cercar información sobre diferents aspectes econòmics d’aquests dos estats.

1. Informa’t sobre la población actual i la prevista per al 2025, la superficie, el producte interior brut per paritats de poder adquisitiu (PIB per PPC) total, el PIB per PPC per habitant, l’index de desenvolupament humà (IDH) de la Xina il’India i, després, compara’ls amb els dels EUA, Alemanya i el Japó. Aquesta informació la pots consultat per mitjà del enllaç, que trobaràs en el web: www.espaibarcanova.cat.

Al juliol del 2008, la población Xinesa estava composta per 1.333.044.605 habitants. La República popular de la xina és l’Estat més poblat del món.
La densitat de población es elevada a les regions mes a prop de lacosta, i a les zones orientals i del sud, mentre que les regions de muntanya de l’oest són poc poblades. Per fer-nos una idea, de lo que la població d’aquesta regió a crescut, a l’any 1960 la població constava de 667.070.000 habitants, i l’any 2012 va creixer fins a, 1.354 milions. Per tant, podem veure com a fet un creixement espectacular. I s’espera que a l’any 2025, la población hagi crescut fins a1.390 milions d’habitants.
La superficie de la Republica Popular Xinesa, consta de 9.706.961 km².
La paritat del poder adquisitiu (PPA) és un indicador econòmic introduït a principis dels anys noranta pel Fons Monetari Internacional per a comparar d'una manera realista el nivell de vida entre distints països, atenent al producte intern brut per cápita en termes del cost de vida en cada país.La xina té un PIB per paritats de poder adquisitiu de 6508. Per això la Xina passa de ser considerada la quarta potència econòmica mundial, a la segona.

La India, oficialmente la República de la India és un pais ubicat en l’Asia del Sur amb una población estimada de mes 1.236 milions d’habitants, La india es el segon pais en tindre mes població de tot el món, juntament amb la Xina.
Per l’any2025, está previst per que la India estigui formada per mes de 1460 habitants, superant ixí per uns 70 milions a la Xina.
La superficie de l’India consta d’uns 3.287.590 km². La India té un PIB per paritats de poder adquisitiu de 8000 dólars, pero hi ha una gran disparitat entre les regions costaneres i la resta de l’estat.

Tant la XIna com la India, es troben en un index de desenvolupament humàmitjà, la Xina amb 0,699 i la India amb 0,558.
A diferencia d’altres paisos com son EUA, Alemanya i Japó, que els estats units d’America te un index de desenvolupament humà alt, es considerat el tercer pais mes elevat amb IDH i consta de 0,937. Alemanya també forma part del IDH elevat amb 0,920 quedan d’aquesta manera a la Cinquera posició. I per últim, tenim a Japó a la dècima posició amb unindex de desenvolupament humà de 0,912. Podem veure com en comparació amb la Xina i la india pese a que son dos grans poténcies mundials, estan per sota, d’altres potencies que no constan de tants habitants, pero que tenen l’index de desenvolupament humà mes elevat.


2. Busca información general sobre aquests estats. Pots consultar els enllaços que trobaràs en la Web de l’editorial.

Xina:La Xina, també coneguda com la República Popular de la Xina, es l’estat més extens de l’Asia oriental i el Quart més extens del món. Amb un apoblació molt elevada, de més de 1300 milions d’habitants i es el pais més poblat del món. Està situat a l’est d’Àsia i agrupa la major part dels territoris tradicionals de la Xina antiga. La seva capital es Pequín, el seu idioma oficial es el xinès i es un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS