Geografia

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
Explica en consisteix el corrent o jet o jet streamSón potents fluxos d’aire que reben el nom de jet stream per la seva forma i violència, que es potent trobar als dos hemisferis terrestres. Hi hados corrents a cada hemisferi: el subtropical, situat entre les latituds 30º -45º, i el polar, situat a uns 60º de latitud. A l’hivern, els corrents tendeixen a baixar de latitud, i en canvi, al’estiu tendeixen a pujar. Els corrents en jet tenen conseqüències pràctiques importants per a la navegació aèria ja que els avions que volen dins d’aquest corrent economitzen combustible, perquè esbeneficien de la velocitat de la massa d’aire.
Quins són els factors que influeixen sobre els climes d’Espanya?
Els anticiclons tropicals, com l’anticicló de les Açores , les depressions atlàntiques, elreajustament termodinàmics entre latitud polars i latituds tropicals, el comportament semiautònom del Mediterrani occidental i la forma i el relleu que té la Península Ibèrica.
Per què és tan importantl’anticicló de les Açores en els climes d’Espanya?
Es important ja que és el principal centre d’acció meteorològica del territori espanyol. Al ser una zona de divergència d’aires, la massa d’aire queemet aquest anticicló des de la seva façana septentrional entra en contacte amb superfícies marines i es converteix en una massa d’aire tropical marítima.
VOCABULARI
-Isòbara: Les isòbares són leslínies que uneixen els punts que registren una pressió atmosfèrica idèntica. Els vents tendeixen a igualar les pressions existents entre dos llocs.
-Oscil·lació tèrmica: És la diferència entre latemperatura més baixa registrada i la temperatura més alta. Es pot calcular els valors absoluts, però generalment es fa comparant mitjanes mensuals.
-Inversió tèrmica: És l’augment de la temperatura ambl’altitud, contràriament al fet que la temperatura acostuma a disminuir 6,5 ºC cada 1000 m d’altitud. A les illes Canàries els vents alisis provoquen aquesta inversió tèrmica. Així doncs, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS