Geografia

Páginas: 5 (1129 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
L’ESTRUCTURA DE LA POBLACIÓ
Pàgina 175
3.95. Llegeix el text sobre l’envelliment de la població de la UE i descriu quines característiques presenta l’estructura de la població de la UE en comparació d’altres parts del món. Explica quines són les causes que han consolidat aquesta estructura i si es poden reproduir en altres regions mundials.
-Les característiques que presenta l’estructura dela població de la UE en comparació d’altres parts del món són: l’envelliment de la societat europea i el seu nombre relativament estàtic d’habitants, una disminució de la població en edat de treballar, una major proporció de persones d’edat avançada i l’augment de les taxes de dependència.
-Una de les causes que han consolidat aquesta estructura és el descens del nombre mitjà de naixements perany.
-Si que es poden reproduir en altres regions mundials, de fet les projeccions de les Nacions Unides mostren que algunes economies emergents patiran canvis semblants en la seva composició demogràfica.

Pàgina 176
3.96. Comenta les piràmides de població de Rússia i el Pakistan (any 2012).
Piràmide de població de Rússia:
1. Lectura de la gràfica i identificació.
-Ens trobem una piràmide depoblació de Rússia, una gràfica de bandes horitzontals doble, en la qual es representen les dades de la població de Rússia agrupades en blocs d’edat de 5 anys i separats per sexe.
-La font ens especifica que el que veiem és una piràmide de població de Rússia.
-En aquest cas les dades es situen a l’any 2012.
-Les dades estan representades en valors absoluts i estan indicats a la esquerra lesdades referides als homes, en color blau, i a la dreta les dades referides a les dones, en color rosa.
-Els grups d’edat es fan de 5 en 5 anys, excepte l’últim grup al qual s’engloben les persones de 100 anys i més.
2. Interpretació.
-Dividim la població en tres grups:
-Joves: menys de 16 anys, personal dependent.
-Adults: entre 16 i 65 anys, població activa.
-Vells: de65 anys o més, personal dependent.
-La piràmide té forma regressiva, que generalment es presenta als països desenvolupats, amb poca natalitat i alta esperança de vida.
3. Anàlisi de les dades
-En aquesta piràmide predomina la població adulta.
-A aquesta piràmide, les dones predominen sobre la població dels homes en a les edats jove i vella.
-Predomina la població adulta sobre la jove i lavella.
-Hi ha molta més població activa que dependent, així que podem determinar que la situació econòmica del país és bona per a cobrir les necessitats.
-La quantitat de població nascuda es molt major que la quantitat de població envellida, per tant podem determinar que la esperança de vida no és alta.
4. Anàlisi del perfil
-La osca que trobem a la població de entre 65 i 69 anys, sobretotals homes podria tenir que veure amb la segona guerra mundial ja que desapareix molta població de sobte en aquests cinc anys.
-Trobem una altra osca o caiguda de població entre els 75 i 79 anys que correspondria amb els períodes de fam entre el 1932 i el 1936.
-Hi ha una osca entre les anys 10-14 que podria correspondre a la primera guerra chechena i amb aquesta guerra produir un descens de lapoblació.
-Trobem un sortint entre les edats de 50-54 que podrien ser causades per el fort període de creixement poblacional.
-A les edats de 25-29 i 70-74, trobem sortints que podrien coincidir normalment amb períodes de natalitat més elevada.
5. Conclusions
-Les conclusions més importants a les que podem arribar després d’analitzar aquesta piràmide són que aquest any, Rússia és un país ambalta esperança de vida i amb molta població activa que permet que la situació econòmica del país i la evolució de la seva estructura pugui ser bona i eficaç.

Piràmide de població de Pakistan
1. Lectura de la gràfica i identificació
-Ens trobem amb una gràfica de bandes horitzontals doble, en la que es representen les dades de la població de Pakistan agrupades en blocs d’edats de 5 anys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS