geografy

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
Qüestionari
1. Què és la globalització?
És un procés dinàmic d’unificació econòmica,social y cultural , que busca una interconnexió entre països.
2. Quins factors històrics han contribuït a aquest procésde globalització? Per què?
Revolució industrial i francesa del segle XVIII, perquè van aportar innovacions i avanços tecnològics, com el motor de vapor per impulsar ferrocarrils, indispensables pelprogrés econòmic y social. La caiguda del mur de Berlín perquè va suposar un impacte social fort en meitat de la guerra freda i va fer millorar el comerç i la llibertat.
3. Quina divisiócaracteritzava el món durant la Guerra Freda i quina el caracteritza en la actualitat?
Durant la Guerra Freda el món es dividia en el bloc occidental o bloc de l’Est i el bloc oriental o bloc de l’oest. En laactualitat el món està dividit en països pobres pertanyents a l’hemisferi Sud i països rics situats a l’hemisferi Nord.
4. Com es calcula l’indicador socioeconòmic anomenat Índex de DesenvolupamentHumà ( IDH)?
En primer lloc, s’obté informació sobre els indicadors de desenvolupament humà. Aquests indicadors són l’esperança de vida,l’analfabetisme,l ’ingrés per càpita i els anys d’estudi de lapoblació. En segon lloc,es calculen els índex de cada indicador. En tercer lloc, es calcula l’assoliment educatiu on es tenen en compte les ponderacions assignades a cada tasa. Finalment es calculal’índex de desenvolupament humà amb una fórmula.
5. Definiu països centrals,països semiperifèrics i països perifèrics.
- Els països centrals són els territoris que formen els països de la Tríada,ques’encarreguen de controlar el comerç i la tecnologia.
- Els països semiperifèrics són els estats que continuen seguint les directrius dels països centrals però que alhora estan aconseguint un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS