Geografía 2º

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2011
GEOGRAFIA

Observeu el mapa següent i responeu a les qüestions plantejades.

[pic]

Països productors de petroli ( 2006)
Font: “The World's Top Oil Producers, 2006”. A: Middle East Issues. 6de setembre de
2007.

1.Descriviu la informació representada en el mapa.
[Tipus de mapa (mapamundi, continental, croquis, plànol, etc.)., tipus de dades representades, font, any. Localitzaciógeogràfica del subjecte representat] [1 punt]

En aquest mapamundi, ens indica els principal països productors de petroli del 2006 proporcionat i fet per “The World's Top Oil Producers”. És un mapa on esveu quins països/continents són de l’OPEP, quins son productors del Mar del Nord, i altres. Els que estan de color blau, pertanyen a l’ OPEP (Veneçuela, Argelia, Líbia, Nigèria, Aràbia Saudita, Irak,Iran, e Indonèsia), els de color taronja formen part dels productors del Mar del Nord (Gran Bretanya, Noruega, Dinamarca), de color vermell els productors de petroli de l’EUA, verd les províncies delCanadà productores i finalment de color marró la resta de països productors de petroli.

2. Definiu els conceptes font d’energia i combustible fòssil [1 punt]

Les fonts d'energia són recursosnaturals a partir dels quals, per mitjà d'un procés de transformació, és possible obtenir alguna forma d'energia necessària per al funcionament de les indústries, els transports i per a l'ús domèstic.Són fonts d'energia el carbó, el petroli, el gas natural, el combustible nuclear (urani), l'aigua embassada (energia hidràulica), el Sol (energia solar), el vent (energia eòlica), etc.

Elscombustibles fòssils s'han format naturalment a través de complexos processos biogeoquímics a partir d'organismes vegetals i altres. Són combustibles fòssils el carbó el petroli i el gas natural. Aquestsrecursos no son renovables.  

3. Explica què és l’OPEP. Esmenta el nom de vuit països que en formin part. Quina és la influència de l’OPEP en l’establiment del preu mundial del petroli? [1,5 punts]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen de geografia 2º bimestre
  • Geografia 2º De Bachillerato
  • 2º bachllerato geografia
  • Trabajo Geografía 2º bachillerato
  • geografía magisterio 2º parte
  • Guion geografia 2º bim. sec.
  • Geografia 2º
  • Tema: Los factores del clima de geografía de 2º de bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS