Geologia

Páginas: 6 (1274 palabras) Publicado: 4 de junio de 2013
Corrents, grups, branques dins la religió i localització geogràfica
Branques del cristianisme
Les branques principals solen ser agrupades de la manera següent:
Església Catòlica Romana: L'Església Catòlica, també coneguda com a Església Catòlica Romana, és l'església més gran del món cristià. En formen part més de mil milions de membres, el que representa més de la meitat de tots elscristians. i més d'una sisena part de la població del món. L'Església Catòlica és una comunió dels occidentals, o esglésies de ritus llatí, i de 22 esglésies orientals catòliques autònomes, anomenades esglésies particulars, amb un total de 2.795 diòcesi l'any 2008. La màxima autoritat de l'Església en els assumptes terrenals de la fe, la moral i de governabilitat és el Papa. L'Església Catòlica Romanaestableix l'origen de la successió apostòlica del papa amb Sant Pere i els apòstols. Actualment, el papa és Francesc, que és el que té l'autoritat suprema en col·laboració amb el Col·legi dels Bisbes, del quals n'és el cap. La comunitat catòlica es compon d'un ministeri ordenat i dels laics, i els membres d'ambdós grups poden pertànyer a l'organització de comunitats religioses. L'Església defineix laseva missió de difondre l'evangeli de Jesucrist, l'administració dels sagraments i l'exercici de la caritat. Opera en programes socials i institucions d'arreu del món, incloent les escoles catòliques, universitats, hospitals, missions i centres d'acollida, així com ajudes a les famílies, pobres, ancians i malalts.
Església Protestants: no accepten l'autoritat del Papa i centren el seu culte idoctrina exclusivament en el text de la Bíblia.
Església Anglicana: és una denominació cristiana protestant que segueix les doctrines establertes per l'Església d'Anglaterra. Atès que l'origen de l'anglicanisme difereix de la resta de les denominacions protestants, teològicament comparteix doctrines amb l'Església Catòlica i el Protestantisme, però, històricament s'ha considerat part del movimentprotestant, i la llei britànica la reconeix com a església protestant.
Cristianisme ortodox: L'església ortodox neix amb un esdeveniment que va dividir l'església anomenat El Gran Cisma d'Orien: que és l'esdeveniment que va dividir l'església cristiana que acceptava la doctrina del Concili de Calcedònia, en el cristianisme catòlic romà occidental i el cristianisme ortodox de lHYPERLINK"http://ca.wikipedia.org/wiki/Cristianisme_ortodox_de_l'est"'HYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/Cristianisme_ortodox_de_l'est"est. Normalment, la data de la divisió és considerada l'any 1054, quan el papa Lleó IX i el patriarca Miquel I es van excomunicar mútuament. No obstant això, el cisma va ser el resultat d'un període extens d'allunyament entre les dues esglésies. La causa principal del cisma foula disputa sobre l'autoritat papal: el papa deia tenir autoritat sobre els quatre altres patriarques, i aquests deien que la supremacia del patriarca de Roma era només honorària, i que la seva jurisdicció només era sobre la seva regió, l'occident. Hi havia altres causes menors que van produir el cisma, principalment petits conflictes doctrinals o de pràctiques tradicionals de la litúrgia.Esglésies orientals no caledonianes: anomenades així per no haver acceptat les conclusions del Concili de Calcedònia. Inclouen l'Església Copta, l'Església Nestoriana i l'Església Apostòlica Armènia, entre d'altres.
Restauracionisme: inclou altres grups com els Deixebles de Crist o les Esglésies Independents, sorgits principalment als Estats Units al segle XIX. D'aquest moviment van sorgir altres grups,com per exemple els Adventistes i els Testimonis de Jehovà.
Mormonisme, seguidors de les revelacions de Joseph Smith (fill) i incloses al Llibre del Mormó.

Antitrinitarisme: esglésies que rebutgen el dogma de la Trinitat i la divinitat de Jesús, principalment les esglésies Unitàries, i també algunes confessions evangèliques com els Cristadelfians.

Presència
El cristianisme és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geologia
  • Geologia
  • Geologia
  • Geologia
  • Geologia
  • GEOLOGIA
  • geologia
  • geologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS