GEOMORFOLOGIA DEL MONTSENY

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015

GEOMORFOLOGIA DEL MONTSENY
ADRIAN BALBUENA QUINTANA
El Montseny és un massís muntanyós situat a la regió central de Catalunya , formant part de la Serralada Prelitoral catalana i abastant lesmàximes altures de tota la serralada.
La serralada està situada entre les comarques del Vallès oriental , Osona i la Selva , constitueix un dels paisatges naturals més impressionants abastant un àrea de mésde 30000 hectàrees de terreny .
El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls.Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel collde Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.Una part del massís forma part del Parc Natural del Montseny .
La geografia física del parc està diferenciada per dues parts determinades pel tipus de formacions rocoses i l'antiguitat de la sevaconfiguració .
CAPES GEOLOGIQUES :
1. El sòcol Paleozoic (250-500 milions d’anys d’antiguitat). Les roques característiques d’aquesta era són les pissarres, els esquits, els marbres i les calcàries. Podemtrobar mostres d’aquest sòcol en el cims del Turó de l’Home i en el cim de les Agudes. Tot i que en aquets cims el material paleozoic està metamorfosats per l’aparició del granit subjacent.
2. Capasuperior del Mesozoic, en concret del període Triàsic (200-250 milions d’anys d’antiguitat). El trobem per sobre del sòcol Paleozoic.
Aquesta capa es troba representada de forma discontinua a l’oest delMassís, per exemple els gresos vermells es troben al bloc de La Calma o també entre la Depressió central i el Montseny per l’oest, trobem roques calcàries.
Les roques representatives d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el montseny
  • Geomorfologia
  • Geomorfologia
  • geomorfologia
  • Geomorfologia
  • geomorfologia
  • Geomorfologia
  • Geomorfologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS