George orwell

Páginas: 16 (3832 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
RESUM DEL LLIBRE

Part I

Som a l'any. El senyor Winston és un home que viu i treballa en un país que està sotmès a una sobirania i a unes formes de vida que estan controlades per un Partit, que governa com si es tractés d'una tirania i que esta en guerra amb els altres països, és un país que imposa unes formes de vida i com si es tractés d'un camp de refugiats.

Winston viu tot sol,anteriorment habia estat casat però amb una dona però es van separar, viu en un edifici, en un setè pis. Treballa d'oficinista al Ministeri de la Veritat, dedicat a les notícies, l'educació, les belles arts i als espectacles.

Treballava en una cabina i feia d'oficinista, i es dedicava a cambiar les xifres originals i fer-les coincidir amb les posteriors, rebia els números escrits del Times i els hicambiava les xifres, els imprimia i els guardava dins els arxius del Ministeri eliminant els anteriors. Tot això que realitzava s'aplicava a tota classe de documentacions i també a la literatura que pogués tenir algún significat polític o ideològic. Els arxius i les coses del passat eren posades al dia. La seva feina consistia en substituir, falsificar, dades i expedients.

A tots els edificis dela ciutat hi ha a dins uns cartells on hi ha unes lletres on s'hi pot llegir “EL GRAN GERMÀ ET VIGILA”, i on hi apareix el rostre d'un home que t'observa vagis on vagis, que et mira fixament, on fins hi tot tots els carrers eren vigilats per les Patrulles del Pensament diariament.

Winston, com tota la gent d'aquella ciutat, és vigilat les 24 hores del dia pel Gran Germà, l'organitzaciópolítica i militar amb més poder. A cada habitació hi ha una telepantalla penjada a la paret que observa i vigila atentament que fan els habitants durant tot el dia dins les seves habitacions. Aquest objecte estava instal.lat a tots els llocs públics i era l'encarregat de transmetre totes les notícies a la gent de la ciutat. Els mantenia informats de com anaven les guerres i els hi feia saber lesvictòries que aconseguia el seu país, com també els informava de l'estat econòmic i social en que es trobava el país. Quan la telepantalla anunciava una victòria això significava un augment del nivell de vida, una millora de la societat i que les coses eren més senzilles.

És tracta d'un sistema on les persones estan controlades, on tot es captat per la telepantalla i ho veuen els governadors. Tot allòque fas o que es percebut per

l'objecte i no agrada als governadors aquets et vaporitzen inmediatament, et maten.

La forma de governar s'estructura per 4 sistemes, el Ministeri de la Veritat, encarregat de les notícies, l'educació, les belles arts i els espectacles; el Ministeri de la Pau, que es dedica als afers de guerra; el Ministeri de l'Amor, per la llei i l'ordre i el Ministeri del'Abundància, per assumptes econòmics. A cada un d'ells si podia llegir a la seves façanes les 3 consignes que caracteritzaven el Partit, les 3 ideologies que tenia aquest sistema de govern:

“LA GUERRA ÉS LA PAU”

“LA LLIBERTAT ÉS LA ESCLAVITUD”

“LA IGNORÀNCIA ÉS LA FORÇA”

Les estones lliures es decicava a escriure un diari, on s'hi mostraven les idees o opinions de Winston sobre com esgovernava i sobre com es vivia en aquell lloc. La manera com ho escrivia era amb molta ràbia. S'asseia a un raconet de l'habitació perque la telepantalla no el veies i expressava les seves opinions personals. Si mai la telepantalla captava això que feia el matarien, ja que significa que estar violant la llei, realitza un acte que està prohibit que el podia condemnar a mort. Quan el va començar aescriure una de les preguntes que es formulava era que per a qui l'escrivia, per la gent del futur?.

Cada dia es repetia al Departament del Registre els anomenats Dos Minuts de l'Odi, on tothom es concentrava a una gran telepantalla prepats pels Dos Minuts de l'Odi, on s'hi mostraven fets o actes importants de temps anteriors, on la gent acaba insultant, xisclant i molt enfurismada sobre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • George Orwell
  • george orwell
  • George Orwell
  • george orwell
  • George Orwell
  • george orwell
  • George Orwell
  • George Orwell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS